Ladataan ilmoitusta

Wanhat valmiina parketille – Nea ja Niklas lupaavat "huikean spektaakkelin"

Vajaa viikko ennen h-hetkeä Nea Happonen ja Niklas Mattila ovat rennoin mielin.

Nea Happonen halusi vihreän vanhojentanssimekon ja sellainen löytyi kesällä Tampereelta. Niklas Mattila pukeutuu frakkiin ja valkoiseen rusettiin. Kuvat: Pauliina Vilenius
Nea Happonen halusi vihreän vanhojentanssimekon ja sellainen löytyi kesällä Tampereelta. Niklas Mattila pukeutuu frakkiin ja valkoiseen rusettiin. Kuvat: Pauliina Vilenius
Pauliina Vilenius

Helmat hulmuavat Tahto Areenalla jälleen tulevana perjantaina, kun Lauttakylän lukion toisen vuoden opiskelijat juhlivat siirtymistään koulun vanhimmiksi.

Noin kolmenkymmenen huittislaisen vanhojentanssiparin joukossa pyörähtelevät myös Nea Happonen ja Niklas Mattila. Happoselle kokemus vanhojenpäivästä on ensimmäinen, mutta Mattila on ollut ”wanha” peräti neljä kertaa aiemmin.

–Olen siis kiertopalkinto, Mattila toteaa nauraen.

Vanhojentansseja on Huittisissa harjoiteltu viime syksystä saakka. Samoihin aikoihin Happonen pyysi Mattilaa parikseen.

–Halusin tanssia tutun kaverin kanssa, perustelee Happonen pyyntöä.

Mattila vitsailee, että jonoa ei ollut, vaikka hänellä aiempaa kokemusta aiheesta onkin.

Parinvalinta suoritetaan hyvissä ajoin, sillä monelle vanhojenpäivä on lukiovuosien odotetuin juttu. Happosen mukaan innokkaimmat sopivat tansseista jo ensimmäisenä opiskeluvuonna.

”En usko, että reilusti yli parikymppisenä täällä enää pyörin.”
— Niklas Mattila —

Perjantain tanssirupeama on opiskelijoille tiivis. Ensimmäinen esiintyminen on jo aamupäivällä varhaiskasvatuksen ja alakoulujen oppilaille, iltapäivällä katsomoon tulee muun muassa yhdeksäsluokkalaisia Pellonpuiston ja Äetsän kouluilta ja illan huipennukseksi pyörähdellään isoimman yleisön edessä kaikille avoimessa tilaisuudessa.

Nea Happonen aikoo estää jalkojensa väsymisen kenkävalinnalla: korkojen sijaan hän valitsee matalat tennarit.

–Valinta johtuu osin myös siitä, etten halua olla Niklasta pidempi.

Tärkeä osa juhlapäivää on luonnollisesti pukeutuminen. Mattila on vuokrannut itselleen frakin, kaulaan hän laittaa etiketin mukaisesti valkoisen rusetin. Happonen osti tummanvihreän pukunsa jo viime kesänä.

–Halusin nimenomaan vihreän puvun, en suostunut edes katsomaan muita. Tämä puku iski oikeastaan heti, eikä valintaa tarvinnut kauaa miettiä, hän kertoo.

Tanssiaamuna Happonen käy kampaajalla, mutta meikkinsä hän tekee itse.

–Tiedän, että monet käyttävät juhlapäivään satoja euroja, mutta itse en ole valmis sellaiseen.

p_wanhat nea ja niklas5.JPG
Vaikka Niklas Mattila on osallistunut vanhojentansseihin useamman kerran, ovat tanssit vaihdelleet joka vuosi niin, että hänkin on saanut uutta opeteltavaa. Nea Happonen uskoo voimistelutaustastaan olleen hyötyä tanssien opettelussa.

Vajaa viikko ennen h-hetkeä tanssiparin tunnelma on rento. Tansseja on harjoiteltu pitkään, eivätkä Happonen ja Mattila tunnustaudu koviksi jännittäjiksi.

Mattilaa jännittää ainoastaan se, pysyykö hän tanssien alla terveenä.

–Joka vuosi on ollut joku tauti, viime vuonna influenssa. Lääkkeiden avulla selvisin päivästä, toteaa Mattila.

Tansseista Happonen odottaa eniten Vanhojapoikia viiksekkäitä -kappaleen tahtiin tanssittavaa Petrin piirivalssia, Mattila taas vauhdikkaampaa vetoa Elvis Presleyn Jailhouse rockin sävelin. Tytöt ja pojat ovat suunnitelleet perinteen mukaan myös omat tanssinsa. Niitä kaksikko kuvailee ”huikeaksi spektaakkeliksi”.

Vanhojentanssien jälkeen nuoret suuntaavat jatkoille. Niklas Mattila on abiturientti, joten hänen tiensä kävi jo viime perjantaina abiristeilylle.

Siihen, ovatko nyt edessä olevat viidennet tanssit Mattilalle viimeiset, ei hän vielä osaa vastata.

–Internet kertoo, että ennätys olisi seitsemät tai kahdeksat tanssit putkeen. Mutta en usko, että reilusti yli parikymppisenä täällä enää pyörin.

Tapahtumatiedot

Lauttakylän lukion vanhojentanssien yleisönäytös Tahto Areenalla pe 16.2. klo 19

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa