Ladataan ilmoitusta

Ollaan niin kuin lapset – rakennetaan leikki mistä vaan ja mihin vaan

Pauliina Puputin trapetsityttösessä on Memmuli karkaa sirkukseen -kirjan henkeä. Toimittajan pyynnöstä Puputtikin otti trapetsiasennon.
Pauliina Puputin trapetsityttösessä on Memmuli karkaa sirkukseen -kirjan henkeä. Toimittajan pyynnöstä Puputtikin otti trapetsiasennon.
Minna Karru

Kun antaa mielen kuvitella ja itsensä olla luova, koirakin voi käydä karhusta. Niin on luovuuksissaan tehnyt euralainen Pauliina Puputti, jonka valokuvanäyttely on Huittisten pääkirjastossa marraskuun ajan.

Kymmenen valokuvan aiheet ovat syntyneet kymmenen lastenkirjan kuvitusten tai hengen innoittamana. Yhden kirjan – Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun oudot kojeet – hän halusi ehdottomasti mukaan.

–Jo ennen ajatusta näyttelystä pojastani tehtiin kerran Tatu pyöreillä silmälaseilla ja tukkatöyhdöllä. Ja kaikenlaisia värkkejä löytyy meidän verstaastamme. Ensimmäinen kuva oli ottamatta vaille valmis.

Ennen Huittisten kirjastoa valokuvat ovat olleet esillä Lemun, Yläneen, Säkylän ja Euran kirjastossa, josta kaikki alkoi syksyllä 2020.

–Euran silloinen kirjastopäällikkö Anni Tormas kokosi noin 30 lasten- ja nuortenkirjaa, joista valikoin puhuttelevimmat piirroskuvat valokuvien inspiraatioksi. Joka kuvan kohdalla piti miettiä miten se on mahdollista toteuttaa.

Miirajakarhu_pikkukuva.JPG
Miira ja Karhu -kirja johdatti Pauliina Puputin kameroineen auringon kultaamaan männikköön.

Aivan yks yhteen -kuvia Puputti ei tahtonut ottaa, mutta kirjan hengen hän halusi kuviinsa siirtää. Ja palaute on ollut hyvää, esimerkiksi Prinsessa Pikkiriikin kirjoittanut Hannele Lampela otti yhteyttä ja kiitteli tapaa, jolla valokuvaaja oli prinsessa-kuvan luonut.

Omien lapsiensa lisäksi Puputti on näyttelyä varten kuvannut ystäviensä lapsia. Joukossa on pari aiemmin otettua asiakaskuvaa ajalta, jolloin hän toimi valokuvaajana. Tällä hetkellä hän on viestinnän asiantuntija raumalaisessa viestintätoimistossa Bondessa.

Prinsessapikkiriikki_pikkukuva.JPG
Euran vanha veturitalli on jo purettu, mutta Pauliina Puputti ehti kuvata siinä prinsessä Pikkiriikin ja ystävänsä Pöjöläisen.

Puputti toivoo, että Huittisissa tapahtuu samalla kuin muillakin näyttelypaikkakunnilla.

–Että päiväkodeista ja alakouluista tultaisiin ryhmissä katsomaan kuvia ja samalla tutustumaan inspiraationa olleisiin kirjoihin, jotka myös ovat esillä ja lainattavissa.

Eikä hänellä olisi sitäkään vastaan mitään, että lapset käyntinsä jälkeen esimerkiksi intoutuisivat vaikka uudelleen piirtämään jonkun kirjan kuvituksia.

–Lapsethan vielä osaavat mielikuvitella ja keksiä sen enempää tosiasioita miettimättä.

InspiraatiokirjaT

Stefanie Dahle: Lilia pieni keijukaisprinsessa

Jenni Erkintalo: Millainen minä?

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatun ja Patun oudot kojeet

Catarina Kruusval: Iida ja Pehmot puistossa

Juhani Känkänen: Apo Apponen

Hannele Lampela: Prinsessa Pikkiriikki

Astrid Lindgren: Lotta on iloinen

Mervi Lindman: Memmuli karkaa sirkukseen

Helena Meripaasi: Pentuhaaveita

Lars Ruberjer: Miira ja karhu

Tapahtumatiedot

Valokuvanäyttely Huittisten pääkirjastossa marraskuun ajan

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa