Urheilupalkintoja, Klorinoita ja Keikyän etsiviä

Pienoisnäyttelyt

Keikyän Kotiseutumuseoon on koottu pienoisnäyttelyitä.  Esillä on Pertti Saaren urheilupalkintoja, kotiarkistojen aarteita ja sarvikamman historiaa.

Keikyän Yritystä edustanut Saari oli kova juoksija. Hän esimerkiksi teki 800 metrillä TUL:n Satakunnan piirin ennätyksen 1.54,7 vuonna 1965. Se syntyi silloisen Neuvostoliiton Sotšissa alle 20-vuotiaiden sarjassa.
Saaren mitaleja ja pokaaleja sekä muita palkintoja on esillä useamman hyllyn verran.

Kotiarkistojen helmiä -pienoisnäyttelyssä selattavana on Mauno Madekiven tallentamia lehtileikkeitä vuosikymmenten varrelta.  Luettavana on myös Kirsti Ahon arkistoimia Klorinat-lehtiä pääosin 1970-1990-luvuilta. Klorinat oli Finniksen eli Finnish Chemicalsin sisäinen tiedotuslehti.
Katsottavana on myös museolle luovutettuja valokuvia. Esillä on otoksia esimerkiksi August Hällforsin, Frans Syväterän, Tarmo Vainiomäen, Hilkka Järän ja Kalle Karauksen kokoelmista.

Keikyän etsivän eli sarvikamman historiaa tallennettiin Sastamalan seudun museon hankkeessa.
Tutkittavana on projektissa syntynyt toiminnallinen näyttely, joka mahtuu matkalaukkuun. Se on lainattavissa esimerkiksi koulujen käyttöön.

Kotiseutumuseon pääsymaksu on vapaaehtoinen.
 

Pienoisnäyttelyt Keikyän Kotiseutumuseolla su 4.8. ja su 11.8. klo 13–16 sekä Perinnepäivänä su 18.8. klo 12–16

 

 

Päivitetty 31.7. korjaamalla Madekiven etunimi Pentistä Maunoksi.

 

Näyttelyssä on esillä myös valokuvia Pertti Saaresta (vas.). Tässä kuvassa ovat myös Kari Madekivi, Mauri Hokkanen ja Sauli Heikkinen. Nelikko juoksi TUL:n pronssia 4 x 800 metrillä vuonna 1977.
Su 4.8. - 18.8.
Keikyän Kotiseutumuseo