Kokemäenjoki puhuttaa seminaarissa

Tapahtuma

Kokemäenjoen tulevaisuutta hahmotteleva Vesivisio on teemana Kokemäenjoen äärellä  -seminaarissa Porin yliopistokeskuksella 21.11.

Seminaarin tavoitteena on herättää keskustelua siitä, mitä kestävä käyttö Kokemäenjoen vesistöalueella on sekä miten eri käyttömuodot tulisi sovittaa yhteen.

Lyhyiden alustusten ja keskusteluiden ohella seminaarin yhteydessä järjestetään posterinäyttely. Näyttelyssä alueen toimijoilla  – esimerkiksi kunnat, tutkimuslaitokset ja kyläyhdistykset – on mahdollisuus esitellä omaa työtään Kokemäenjoen kestävän käytön edistämiseksi.

–Kokemäenjoki on tuonut paikalliselle väestölle leivän pöytään jo vuosituhansien ajan. Kokemäenjoen vesistöaluetta leimaavat monipuoliset luonto- ja kulttuuriarvot, jotka antavat vesistöalueelle sille ominaisen maisemakuvan ja profiilin. Ympäristömuutokset asettavat kuitenkin haasteensa sille, miten vesistöalueen moninaiset arvot on mahdollista turvata taloudellisen kehityksen rinnalla, taustoittaa ylitarkastaja Johanna Lantto Varsinais-Suomen ely-keskuksesta.

Seminaarin järjestelyissä ovat mukana Varsinais-Suomen ely-keskuksen lisäksi, Satakuntaliitto, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Nakkilan kunta.
Seminaari on kaikille avoin, mutta tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.

Tarkempi ohjelma löytyy täältä.

Ke 21.11. klo 14:00
Porin yliopistokeskus