Huittislaisia nuoria solisteina Akademiska Orkesternin konsertissa

Konsertti

Akademiska Orkesternin Rozhinkes mit Mandlen -sinfoniakonsertissa Risto Ryti -salissa kuullaan ensimmäisellä puoliajalla Huittisten musiikkiopiston nuoria pianosolisteja. Helka Lohivuon, Hannu Neuvosen, Sanni Pirttimäen ja Janella Uotilan otteissa talttuu muun muassa hurjinkin ratsastaja ja vuoren peikotkin pääsevät tanssahtelemaan.

Syksyisessä konsertissa soi lisäksi Dimitri Sostakovitsin tummasävyinen Sellokonsertto nro 1, jonne säveltäjä on piilottanut niin kansanlaulunomaisen kehtolaulun kuin Stalinin suosikkimelodian. Tällä neliosaisella, yhteiskuntaa kritisoivalla konsertolla on mielenkiintoinen syklinen muoto. Konserton tulkitsee Turun kaupunginorkesterin sellon äänenjohtaja Andreas Helling.

Konsertin päättävä Pjotr Tsaikovskin 5. sinfonia on täynnä kaihoisia melodioita, mikä on ymmärrettävää, sillä säveltäessään viidettä sinfoniaansa Tsaikovski epäili luomisen palonsa hiipuneen.
Kaikissa osissa toistuva nostalginen teema tuo tähän teokseen myös tietynlaista syklisyyttä. Sinfoniasta on aikojen saatossa tullut klassikko, vaikka sen alkutaipaleella vastaanotto olikin ristiriitaista.

Akademiska Orkestern on täysikokoinen sinfoniaorkesteri, jonka soittajat ovat niin opiskelijoita ja henkilökuntaa kuin alumneja ja taitavia turkulaisia soitonharrastajia eri opinahjoista. Orkesteriin otetaan mielellään mukaan myös uusia soittajia, jolloin voi jatkaa näin soittoharrastustaan. AO on maamme vanhimpia yliopisto-orkestereista. Ensi vuosi on 90. toimintavuosi.
Orkesterin kotipaikka on Turussa sijaitseva Sibelius-museo ja sen taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Sauli Huhtala.

Konsertti on maksullinen.

Su 15.10. klo 17:00
Risto Ryti -sali Huittinen