Yksityiskohtien esiin nostamista

Näyttely

–Pieniä arjen havaintoja luonnosta, sanoo sastamalalainen Saija Ranta teostensa aiheista.

Havaintonsa hän tekee taiteeksi monin tekniikoin. Näyttelyssä Huittisten pääkirjastossa esillä on muun muassa grafiikkaa, oljyväritöitä sekä keramiikkaa.

Keikyäläissyntyinen Ranta on innokas luonnossa liikkuja.
–Ja liikkuessani jatkuvasti havainnoin pieniä yksityiskohtia. Välillä pysähdyn ihmettelemään luonnon monimuotoista kauneutta ja herkkyyttä.

–Ideat taidetekemiseeni syntyvätkin usein metsäpoluilla, pyöräillessä tai hiihtäessä.

Ma 8.10. - 31.10.
Huittisten pääkirjasto

Uusia ringetteharrastajia innostamassa

Jääkokeilu

Huittisten jäähallissa luistelee punaposkisia tyttöjä. Jäällä liikkuu vauhdikkaasti valkoisia kaunoluistimia, mutta myös mustia jääkiekkoluistimia.

Yksi innokkaimmista on Suttilan koulun ensimmäisen luokan oppilas, Erica Juuruskorpi.
–Tosi kivaa on. En ole aiemmin pelannut ringetteä, hän kertoo. (..)

Ke 17.10. - 4.11.
Huittisten jäähalli

Huittisissa Ooppera- ja Laatukinoa

Elävä kuva

Kinoset jatkaa Oopperakino-sarjaan niin Huittisten Kinossa kuin Kinosetin Sastamalan, Loimaan ja Someron elokuvateattereissa.

Tämän syksyn oopperoita ovat Giocomo Puccinin Tosca ja Wolfgang Amadeus Mozartin Ryöstö Seraljista.

Martina Serafinin tähdittämä Tosca esitetään 29.9. klo 13 ja 4.10 klo 18. Ryöstö Seraljissa -oopperan aika on 17.11. klo 13 ja 22.11. klo 18.

 

Kinosetin syksyyn mahtuu myös laatuelokuvien sarjakino.

17.9. alkaneessa sarjassa esitetään 1.10. Tom Volfin ohjaama Maria by Callas ja 22.10. Sebastián Lelionin Tottelemattomuus.

Ma 22.10. - 22.11.
Kino 1-2, Huittinen

Kirkkoherraehdokkaat kerran seurakuntalaisten edessä

Tilaisuus

Huittisten seurakuntakeskuksessa järjestetään  maanantaina 22.10. kaikille avoin kirkkoherraehdokkaiden paneelikeskustelu.

Huittisten kirkkoherranvaalia valmisteleva työryhmä on päättänyt kutsua paneelikeskusteluun Jani Laaksosen, Matti Nikkasen ja Sami Tolvasen.

Ehdokkaista Jani Laaksonen on Harjavallan kappalainen, Matti Nikkanen Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori Münchenissä ja Sami Tolvanen Pyhärannan vt. kirkkoherra.

Paneelin juontaa lääninrovasti Ari Paavilainen, joka on myös Turun tuomiokapitulin määräämä kirkkoherranvaalin toimittaja.

Ma 22.10. klo 18:00
Huittisten seurakuntakeskus

Sinustako Vuoden Yökkö?

Leiri

Syyslomaviikolla Huittisten nuoriso- ja liikuntapalvelut järjestävät 23.10. Yökkö-leirin, jossa on ohjelmaa iltakuudesta aina niin pitkälle kun ensimmäinen nukahtaa.

Yökkö-leiriä yritettiin järjestää jo viime vuonna, mutta ilmoittautumisia ei ollut riittävästi. 

–Ohjelmassa on muun muassa pakohuone, pelailua ulkona, pitsan leipomista ja muuta kokkailua, elokuvamaraton ja lopuksi iltasatuja, joita osallistujat lukevat, kertoo nuorisoasiainhoitaja Reija Kankilampi.

–Ensimmäisenä nukahtanut valitaan Vuoden Yököksi ja sen jälkeen voivat kaikki muutkin jo nukkua.

Ti 23.10. - 24.10.
Nuorisoklubi, Huittinen

Pekka Vuoren tonttuja ja satujen sinistä hämärää

Näyttely

Kiikkalaissyntyisen kuvittajan ja kirjailijan Pekka Vuoren satukirjojen kuvituksia on esillä Suomalaisen kirjan museossa Pukstaavissa  Sastamalassa. Piippalakkien maisemissa -näyttely esittelee Vuoren tuotantoa erityisesti satumaisemien ja tonttuhahmojen kautta.

Ke 24.10. - 28.2.
Pukstaavi, Marttilankatu 12, Sastamala

Koukkuja ja kertomuksia

Kokoontuminen

Huittisten kirjastopalvelut ja Takatikki ry järjestävät syksyn aikana Tarinakoukkuja, jotka yhdistävät käsitöitä ja lyhyitä tarinoita, joita kuunnellaan joko äänikirjoista tai luettuna.
Tarinakoukun tavoitteena on koota yhteen erilaisia ihmisiä yhdessäoloon ja tuoda iloa ja valoa pimeimpään vuodenaikaan.

Osallistujat voivat tehdä omia käsitöitään tai vaan kuunnella tarinoita. Tarinavinkkejä voi esittää kirjastolle.

Ke 24.10. klo 17:00
Huittisten kirjaston Hermanni-sali
Ke 21.11. klo 17:00

Seurat Huittisissa

Tilaisuus

Huittisten seurakuntakeskuksen Helena-salissa järjestetään seurat torstaina 25.10. klo18 alkaen. Puhujina Lähetysavun väkeä.

To 25.10. klo 18:00
Huittisten seurakuntakeskuksen Helena-sali

Huittisten museossa mustaa paperia ja pellon piennarta

Näyttely

Taiteilija Emil Cedercreutz (1879–1949) leikkasi siluetteja 5–6-vuotiaasta pojannappulasta lähtien. Lapsena häntä kiehtoivat erityisesti köyliöläisen kotikartanon torpparien 140 hevosta.
–Maatalous olikin yksi aihealueista, joista Cedercreutz teki eniten siluettikuvia. Hän kuvasi paljon maaseudun ja maatalojen päivittäistä elämää ja työntekoa. Silueteissa esiintyi sekä ihmisiä että eläimiä, toteaa museoamanuenssi Satu Tenhonen Emil Cedercreutzin museosta Harjavallasta.

La 27.10. - 28.10.
Huittisten museo

Mitä hiukset meistä kertovat

Luento

Mitä hiukset meistä kertovat -yleisöluento Kiimajärven kylätalolla lauantaina 27.10. klo 10–11.30. Ekokampaaja Viia-Marinka Orre kertoo hiuksista identiteetin ilmaisijana ja itsetuntemuksen välineenä. Sastamalan Opiston järjestämä tilaisuus on kaikille avoin.

La 27.10. klo 10:00 - klo 11:30
Kiimajärven kylätalo, Kiimajärventie 1, Sastamala

Sivut