Huittisten kirjastosta Tylypahka

Tapahtuma

J. K. Rowlingin kirjoittama Harry Potter ja viisasten kivi ilmestyi suomeksi tasan 20 vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi Huittisten pääkirjasto muuttuu perjantaina Tylypahkaksi.
–Paikka on täynnä toimintaa ja seikkailua kaikenikäisille Potter-ystäville ja muillekin, sanoo Potter Yön "päävelho", Vampulan kirjastonhoitaja Piia Peltokangas.

Tylypahkan suuren salin ohjelmassa ovat muun muassa taikuri Timo Tiikkaisen taikashow sekä Ellen Levanderin ja Anni Lehikoisen huilunsoittoesitys. Kolmen Luudanvarren visailussa etsitään Huittisten Potter- tietäjää.
Potter Yön kirjailijavieras on Metsän kansa -romaanisarjaa kirjoittava Mikko Kamula.

Tylypahka tarjoaa kävijöilleen myös esimerkiksi ennustaja Sibylla Punurmion ja huispauskentän.
–Ja Tylypahkan kirjastossa on jaossa hyviä lukuvinkkejä, päävelho lisää.
Työpajoissa tehdään pöllöjä, tällipajuja ja taikasauvoja.

Tapahtumassa myös luetaan Harry Potteria.
–Lukumaratonissa luetaan kymmenen minuutin vuoroissa Harry Potter ja Viisasten kivi -kirjaa niin pitkälle kuin viidessä tunnissa ehditään.

Potter Yö toteutetaan osin OKM:n hankerahoituksella, joka on myönnetty Huittisten kaupunginkirjastolle lukuintoa edistävään toimintaan.
Tapahtuman toteuttamisessa Huittisten kaupungin kirjastopalvelut tekee yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa. Mukana ovat nuorisopalvelut, nuorisovaltuusto, musiikkiopisto, Sataopisto, Teatteri Hirvenpää, Hayon merkonomiopiskelijat, Takatikki ja Luja T07-08.

Tapahtumaan kuuluu sekin, että jo torstaina kaikki Huittisten 5.-luokkalaiset vierailevat kirjaston Tylypahkassa.

 

Tarkempi ohjelma löytyy täältä.

Pe 12.10. klo 17:00
Huittisten pääkirjasto