Leif Lindeman: "Tehtäväni tuottaa ihmisille iloa laulamalla"

Konsertti

–Olen laulanut aina. Äidin vieressä kirkossa virret tulivat tutuiksi. Joku vanha mummo antoi oman virsikirjan ja lauluinto kasvoi. Äiti kuiskasi etten laulaisi niin suurella äänellä, muistelee Leif Lindeman.
Pojan lauluäänen ja esiintymistaidon huomannut eno ilmoitti hänet tv:n Tenavatähti-kisaan ja vei Helsinkiin. Pikku-Leif lauloi Satumaan suoraan katsojien sydämiin.

-Keväällä 2013 sain Markus Allanilta tangolevyn. Se oli merkki ja uuden uran alku gospel-musiikin jälkeen. Tangomusiikki tuntui omalta ja halusin tehdä sitä mitä osaan. Tunsin, että minun tehtäväni on tuottaa ihmisille iloa laulamalla.

Pitkien pohdintojen jälkeen hän ilmoittautui tangomarkkinoille niin vuonna 2013 kuin 2014. Molemmilla kerroilla Lindeman lauloi itsensä kansan suosikiksi, mutta tuomarit äänestivät hänet toiseksi.
–Luulin, että yleisö on unohtanut minut, mutta niin ei ollutkaan. Tangomarkkinoilla julkaistiin myös tangolevy, joka oli yksi suurimmista unelmistani.
Tangoprinssin puhelin alkoi soida. Keikka- ja konserttipyyntöjä satoi. Viisi ammattimuusikkoa työllistävä Lindeman vetää vuodessa yli 200 keikkaa.

 

Konsertissa Leif Lindemania säestää harmonikkataiteilija Pekka Juntunen,
Huittisten seudun Suomi-Viro -seuran järjestämä konsertti on maksullinen

–Tangomusiikki tuntuu omimmalta ja haluan tehdä sitä mitä osaan, toteaa Leif Lindeman. (Kuva: Juha Sorri)
Su 9.4. klo 18:00
Lauttakylän lukion juhlasalissa