Huittisten 4H-yhdistys kannustaa nuoria yrittäjyyteen

12.05.2015 - 12:12 Huittisten 4H-Yhdistys
Nuoret kirjoittivat Post it- lapuille mitä tekisivät jos saisivat käyttöön 700€.  Kuvaaja: Tiina Räisänen
Nuoret kirjoittivat Post it- lapuille mitä tekisivät jos saisivat käyttöön 700€.

Huittisten 4H-yhdistys kannustaa nuoria perustamaan oman 4H-yrityksen.

Aloitimme Bisnes Cafe- käynnit Pellonpuiston yläkoululla 8- ja 9- luokkalaisille. Käyntien tarkoituksena on herätellä nuoria keksimään omat keinot tienata kesällä taskurahaa. Esimerkiksi perustaa oma yritys torimyyjänä kavereiden kanssa, mopokorjaamo, lastenvahtipalvelu, ruokakauppakassien kuskaus tai vaikka koiran hoitopalvelu.

Mistä idea lähti?

Liian moni nuori jää vuosittain ilman kesätyöpaikkaa, vaikka heillä olisi osaamista, intoa ja tahtoa tehdä töitä.

Me haluamme 4H:ssa auttaa nuoria saamaan kokemusta työelämästä, yrittäjyydestä ja omiin unelmiin uskomisessa. Samalla kun nuoret saavat omaa rahaa, he saavat uskoa itseensä, omiin kykyihinsä ja tulevaisuuteensa.

Mikä ihmeen 4H-yritys?

4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Me 4H:ssa autamme nuoria perustamaan omanlaisensa yrityksen ja autamme yksityisasioissa. Yhdistys auttaa myös yritysohjaajan hankinnassa ja kertoo, onko se järjestämässä nuorten yrityskurssia. Oma 4H-yritys antaa nuorelle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. Yritys on harrastustoimintaa, ja siinä edetään aina nuoren tahtiin.. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen nuorelle.

4H-yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä. Niitä on jo 400 ja 4H-yrittäjiä yli 700. Kun nuori kokeilee yrittäjyyttä opintojesi ohessa, hän saattaa huomata, että siinä on juuri hänelle sopiva tapa tehdä hommia myös tulevaisuudessa.

Mikä on kokonaistavoite?

Tavoitteenamme on saada perustettua Huittisiin vielä tämän vuoden aikana vähintään kaksi yritystä ja ensi kesäksi vielä enemmän.

Toivomme myös pääsevämme tekemään yhteistyötä esimerkiksi Huittisten Yrittäjien kanssa siinä mielessä, että Huittisissa on upeita yrittäjiä, jotka omalla innostuksellaan, osaamisellaan ja ammattitaidollaan voisivat näyttää esimerkkiä nuorille siitä, kuinka upea vaihtoehto yrittäminen voisi olla.