Olisiko aika laittaa Vampulan urheilukenttä kuntoon?

22.08.2018 Susanna Tähtinen

Taas on kesäkausi ohi kuin myös pian on ohi Vampulassa joka kesäviikko järjestetyt yleisurheilun viikkokisat. Jo keväällä ajoissa olemme kaupunkia lähestyneet ja pyytäneet urheilukentällemme pieniä, mutta tärkeitä parannuksia. Saimme uudet portaat vanhojen, lahonneiden tilalle varastokopin eteen, joista kiitos.

Pressutkin saatiin pituushyppypaikan hiekan päälle. Tosin niihinkin olisi voinut hieman enemmän panostaa, kun nyt ne tuppaavat isommalla tuulella suojaamaan enempi viereistä nurmikkoa kuin hiekkalaatikkoa, siitäsiis puolikas kiitos!

Kovasti on ihmetystä aiheuttanut varsinkin Vampulan alueen ulkopuolelta kisoihin tulleissa, kun kentällä ei ole vessaa. Monesti olen joutunut selittelemään, että olemme bajamajaa pyytäneet kentän reunalle vaan ilmeisesti meidän ”maalaisten” oletetaan osaavan käydä puskapissillä, jos hätä kesken kisojen yllättää…

Kentän korkeushyppypatja on jo useamman vuoden maannut säiden armoilla keskellä kenttää. Sitä ei ole edes syksyisin viety talviteloille. Viime syksynä patjan viereen oli sentään tuotu kaksi pressua, tosin ne siinä
patjan vieressä viikattuna eivät patjaa olleet suojanneet.

Allekirjoittanut kokosi keväällä kasaan talkooporukan, jonka kanssa hyvin kastunut patja punnerrettiin kärryille ja se kuljetettiin SalKaTin halliin kuivumaan. Iso kiitos talkoolaisille ja Sal- KaTin ”pojille” kärryn ja hallin nurkan lainasta.

Kiitos myös Arolan Höyläämölle lahjoituksesta, jotta saimme nikkaroitua patjan alle kehikon, jottei patja makaa ihan kokonaan asfaltin päällä vaan vesi pääsee valumaan alta pois.

Tosin nythän on ollut lämmintä ja kuivaa, niin on patja pysynyt kuivempana, joten siihen on ollut kiva hypätä korkeutta. Keväällä siis pyysimme uutta patjaa tämän kaltoin kohdellun tilalle kuin myös sille sellaista liikuteltavaa suojaa.

Ymmärrän kyllä kustannuksia syntyvän näistä, mutta se olisi pieni panostus meidänkin tulevaisuuden toivojen tulevaisuuteen ja urheilun parissa viihtymiseen.

Ilokseni olen huomannut, että kisoissa käy myös muita kuin vampulalaisia. Kentän heikko kunnossapito ei vain ole kovin hyvää mainosta sille, miten Huittisten kaupunki tasapuolisesti arvostaisi kaikkien kuntalaistensa lasten ja miksei aikuistenkin urheiluharrastuksia.

Hyvät kaupungin päättäjät, olisiko aika laittaa Vampulankin urheilukenttä kuntoon ja antaa meidänkin kentämme käyttäjille asialliset puitteet harrastaa?