Koulusuunnittelua maakunnasta

14.08.2019 Lapsissamme on tulevaisuus

Herätys arvoisat Huittisten johtoryhmät ja päättäjät.

Katsottehan ympärillenne liikkuessanne kaduilla ja teillä. Hedelmällisyysikäiset ihmiset ulkoiluttavat koiriaan. Eipä juuri näy lastenvaunuja tai -rattaita.

Menevätkö uuteen suunniteltuun kouluun käytettävät verovarat hukkaan? Ehkäpä kannattaisi miettiä kuinka paljon heitä on ja millä alueella hedelmällisyysikäiset kuntalaiset asuvat ja kehittää nykyisiä ala-asteita todellisuuden mukaan.

Mille nykyiselle koululle pienten lasten on turvallisinta ja järkevintä sijoittua?

Huittisissa on viisi kaikin puolin hyvin toimivaa alaastetta. Jos vuosittain syntyy alle sata lasta, näiden koulujen kapasiteetti riittää luokkakokojen vaatimuksiin. Opettajat ovat ammattitaitoisia ja pysyvät kehityksessä mukana. Kuljetukset voi suunnitella jo toimiviin kouluihin eri suunnista kohtuullisiksi kaikille lapsille.

Keskustasta ei ole matka Sampuun, Suttilaan tai Loiman kouluun pidempi kuin toisinpäinkään, jos väistötilakouluun ei lapsia voi sijoittaa. Jokisivulta ja Palojoelta on lyhyempi matka Sallilan kouluun kuin Loimaan, entisen Alastaron, rajalta keskustaan Huittisiin.

Vuonna 2025 aloittaa pieni ikäluokka ensimmäisen kouluvuotensa, mahtuvat hyvin nykyisiin kouluihin.

Järkevämpi, taloudellisempi ja ilmastonsuojelunkin kannalta parempi on mahdollisimman lyhyet kuljetusreitit kouluun. Pitää ottaa huomioon myös ajallisesti lapsen koulupäivän pituus rajoituksineen.

Kaupungin johto ja poliittiset päättäjät: olisiko tarve palata tosiasioihin. Satsatkaamme lapsiin, nuoriin, elämän perusarvoihin, ekologiaan, luontoon ja kestävään kehitykseen.