Terveyskeskuksen johdolle

13.03.2019 Meidän tyytymättömien puolesta TN

eli teille, jotka teette päätöksiä.

Olisi varmaan ollut tarpeen istua ja katsoa Marevan-hoitajien työskentelyä silloin, kun se hoidettiin joustavasti terveyskeskuksen omana hommana. Muutama minuutti – koe ja tulos, uusi ohje ja seuraava kontrolliaika.

Nyt potilas tilaa itse ajan labraan eli ulkoistettuun palveluun Satadiagiin. Joka käynnillä suoninäyte, joka lähtee Poriin (auto hakee ne kolme kertaa päivässä). Siellä ne tutkitaan ja ilmoitetaan tulos hoitajalle. Hän taas puolestaan alkaa yrittää soittaa potilaalle, joka odottaa, tai ei, etsii kynää, paperia, kuulee tai merkkaa väärin –eikä kukaan kontrolloi ennen seuraavaa näytteenottoa.

Kenen aikaa ja kenen rahaa tässä säästetään? Ei ainakaan yhteiskunnan hoitokuluja. Onko tarkoitus ruokkia lääkefirmoja ja siirtää potilaat käyttämään kallista 300 euron lääkettä, jota ei tarvitse kontrolloida.

Me Marevan-ihmiset olemme suurimmalta osalta vanhempaa ja pienituloista väkeä, jolle muutaman euron Marevan on taloudellisesti ainoa vaihtoehto.

Ainahan päättäjätkin  voivat tehdä virhearviointeja. Siispä siirtykäämme takaisin hyväksi luotuun ja koettuun systeemiin.