Kuka ottaa Huittisissa koppia pikkulasten toiminnasta?

09.10.2019 Toinen kotiäiti

Nimimerkki Kotiäiti kaipaisi Huittisiin enemmän toimintaa pienille lapsille (LL 4.9.). Ihan mahtavaa, että joku nostaa tämän asian esille.

MLL:n vauvakahvila on juuri niin kuin kirjoitit. Nuokkari paikkana tuki ajatusta ottaa vauvan isompi sisarus/sisarukset mukaan, mutta uusi perhekeskus ei soveltunut toimintaan lainkaan liikkuvan vauvan tai isompien sisarusten kanssa. MLL:lle nyt täydet pisteet, kun toiminta on palannut Nuokkarille.

Seurakunnan avoin kerho on mielestäni hyvä. Mukavasti toimintaa, mutta mielestäni myös mahdollisuus tutustua toisiin vanhempiin ja lapsiin. Monelle kotona olevalle lapselle sekä aikuiselle nämä kerhot ovat viikon kohokohta, kun nähdään muita.

Jos toimintaa on vain 6–7 kuukautta vuodessa, niin kuin esimerkiksi avoimella kerholla tällä hetkellä, se on mielestäni vähän. Olisi hienoa, jos vanhempien toiveita kuunneltaisiin toimintaa suunnitellessa ja järjestettäessä enemmän.

Kun miettii mitä toimintaa Huittisissa on tarjota arkena niin sanotun työpäivän aikana alle kouluikäiselle kotona olevalle lapselle, tilanne on surullinen. Kaupungin päivähoidosta on tullut monelle kerhotoimintaa. Ei välttämättä huono sekään, mutta halutaanko että asia on näin?

Naapurikuntien toimintaa seuranneena tiedän, että on avointa päiväkotia, järjestöjen kerhotoimintaa, puistotoimintaa, kerhotoimintaa johon pääsee kaupungin palvelusetelillä…

Ja tiedän: Huittisten seurakunta järjestää alle kouluikäisten kerhotoimintaa. Esimerkiksi 3-vuotias pääsee kerhoon 1x2 tuntia viikossa, joista valitettavasti ainakin aikaisempina vuosina noin kolmannes on peruttu koulutusten ynnä muiden vuoksi.

Vertailun vuoksi ystäväperheen 3-vuotias lapsi pääsee toisella paikkakunnalla 2x2,5 tuntia viikossa seurakunnan kerhoon ja kaupungin palvelusetelillä liikuntajärjestön kerhoon 2x3 tuntia viikossa. Lisäksi on MLL:n järjestämä kerho ja vanhemman ja lapsen yhteinen avoin toiminta päälle.

Kotona olevatkin lapset kaipaavat päivisin toimintaa vanhemman seuran lisäksi. Ja jos et halua lastasi laittaa päivähoitoon on toiminta tällä hetkellä Huittisissa aika minimaalista.

Kaupunki, järjestöt, seurakunta, nyt koppia tästä asiasta!