Kiitokset lääkäri Markku Elloselle

25.03.2010 Mauno Suonpää

Olet kolme kertaa pelastanut minut jatkamaan ”terveenä” elämääni.
Liukastuin metsätraktorin renkaan päältä ja loukkasin selkäni. Kävin monen lääkärin vastaanotolla ja sain vaivaani erinäisiä hoitoja ja leppoa.
Selän kunto vain huononi, alkoi liikuntakyky heiketä ja särky oli voimakasta. Menin Ellosen vastaanotolle. Hän sanoi, että olet jo tarpeeksi kärsinyt, menet magneettikuvaukseen Turkuun.
Kuvissa näkyi paha välilevyn pullistuma ja pääsin välittömästi Satakunnankeskussairaalaan. Selkä leikattiin ja tuli oikein hyväksi.

1999 varsinkin hiihtäessä tuli voimakkaita rintakipuja, jotka menivät ohi levossa. Menin terveyskeskukseen päivystykseen ja siellä oli Ellonen päivystävänä lääkärinä. Sain heti lähetteen rasituskokeeseen ja sieltä välittömästi varjoainekuvaukseen.
Jo seuraavalla viikolla olin Turussa sairaalassa, missä tehtiin kuuden suonen ohitusleikkaus. Kunto nousi kohisten, sain jatkaa mielenkiintoista elämää ilman lääkkeitä.

Rintakivut ovat vaivanneet taas tänä talvena sekä hiihtäessä että levossa. Olin tilannut ajan rasituskokeeseen siten, että koe tehdään Huittisissa.
9.3. rintakivut olivat voimakkaita ja verenpaine 102/220. Menin päivystysvastaanotolle, yrittivät siellä saada paineita laskemaan. Minun kohtaloni oli Markku Ellonen, joka oli päivystävä lääkäri.
Ellonen tutki minut ja sanoi, että ei mennäkään rasituskokeeseen, vaan suoraan ambulanssilla Poriin keskussairaalaan pallolaajennusjonoon.
Tehtiin kahden valtimon pallolaajennus. Onnistui oikein hyvin. Tällä viikolla pääsin tältä ”talvilomalta” terveenä kotiin, jatkamaan onnellista elämää omaisten ja tulevien turistien opastuksessa.
Paljon kiitoksia siis Markku Elloselle.