Mikä on juhlan aiheena?

Noin sata vuotta vanha kuva esittää Lauttakylän Kirkkopuistossa ollutta kioskia, joka paikkakunnalla tunnettiin nimellä Paviljonki. Paviljonki on tässä uutuuttaan hohtava. Havuköynnöksistä päätellen Lauttakylässä on ollut juhlan aihetta. Mitähän se on ollut?

Valokuvan takana olevan tekstin mukaan kuva esittää Lauttakylän postitaloa ja Paviljongin neitokaiset ovat Alba Karttunen ja Ilona Haanpää.

–Takana oleva talo oli kupariseppä Sevonin omistuksessa. Hänen elämänsä päättyi 1918 teloitukseen. Kuusi huonetta ja keittiön käsittävä talo myytiin huutokaupalla Kalle Suomelalle, joka myi sen vuoden kuluttua Vilho Oittiselle. Vuoden 1922 lopulla Oittinen myi kiinteistön Huittisten kunnalle postitoimistoksi. Posti toimi rakennuksessa 15 vuotta ja Huittisten postinhoitajana toimi kuvan Alba Karttunen 30 vuotta. Postin jälkeen talossa toimi Huittisten Puhelin Oy, kertoo kuvan toimittanut Raili Oittinen (tyttönimeltään Särmä).

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.