Koulukuva, mutta mistä?

Tunnistatko tämän koulukuvan eli missä ja milloin se on otettu? Tiedoista on kiinnostunut Pirjo Mäntysaari, joka tekee sukututkimusta äitinsä suvusta. Äidin vanhemmat olivat Huittisista, Nanhian Mäki-Juuselasta. Tietoja voi lähettää sähköpostitse osoitteella toimitus@lauttakyla.fi tai soittaa numeroon 02 555 4200.

 

Sekä Timo Laine että Iiris Salonen (o.s. Verho) tunnistivat otoksen Kuninkaisten kansakoulun koulukuvaksi. Vuonna 1946 koulun aloittanut, nykyisin Lempäälässä asuva Salonen totesi, että hän on kuvassa viidesluokkalainen, joten kuva on otettu vuonna 1950. Iiris-koululainen on toinen tyttö vasemmalla opettaja Kerttu Hasasen vieressä. Timo (koululaisena Simo) Laine on ylärivissä kolmas vasemmalta. Kuvan toinen opettaja on Juho Vanhanen, hän on vasemmalla ihan reunassa. Salonen muistaa, että kuvaaja kehotti olemaan iloisia, siksi kuvassa riittää hymyileviä ja nauravaisia ilmeitä.

Kuninkaisten kansakoulun vanhan kuvan ajankohtaa on vielä tarkennettu. Iiris Salonen sanoo muistaneensa vuoden verran väärin. Vanha kuva on otettu syksyllä 1951.

 

 

Päivitetty tarkistetulla vuosiluvulla 10.9.

KOMMENTIT
28. elokuu 2019 - 14:09Timo Laine
Kyllä Iris Salonen on oikeassa vuosiluvun suhteen.Huomasin kyllä erehtyneeni että olisin ollut vasta kolmannella luokalla kun olin varmaan jo viidennellä tai kuudennella luokalla.Iris oli kiva kaverini lapsuudessa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.