Mikä rakennus?

Irja-Liisa Marku kaipaa lisätietoja tähän vanhaan kuvaan. Onko kuvassa joku koulu, kuten Marku itse epäilee? Tietoja voi soitella toimitukseen puh. 02 555 4200/toimitus tai lähettää sähköpostilla osoitteella toimitus@lauttakyla.fi.

 

 

Tauno Törmä on sitä mieltä, että kyseessä on Kuninkaisten kansakoulun isompi päärakennus. Etualalla olevassa rakennuksen osassa koulua kävivät 5-6-luokkalaiset. 3-4-luokkalaisten luokka oli "sivulla" näkyvien ikkunoiden kohdalla. Lisäksi rakennuksessa oli kaksi asuntoa opettajille. Törmä on käynyt Kuninkaisten kansakoulua 1940-luvulla.

Myös turkulainen Esko Alho pitää rakennusta Kuninkaisten kansakoulun yläkoulurakennuksena. Hän lisää, että rakennus on kuvattu Punkalaitumen tien puolelta. Kuvassa näkyvät raput opettaja Kerttu Hasasen asuntoon. Alho aloitti koulunkäyntinsä vuonna 1948 Kuninkaisten alakoulun puolella, joka ei näy kuvassa.

Nykyisin Joutsassa asuva Aija Halonenkin (o.s. Ahola) on sitä mieltä, että kyseessä on Kuninkaisissa sijainnut rakennus, mutta hänen mielestään kyse on vanhasta sairaalasta, kulkutautisairaalasta. Hänen mukaansa päätyosassa rakennusta hoidettiin lavantautipotilaita ja sivuosassa kurkkumätäpotilaita.

 

Huittislainen Kalevi Vatja kertoo, että Junno Välimaan kuvakirjassa Huittisten kes-kus – Lauttakylä Junnon kuvina (Osa 1) on pari kuvaa Kuninkaisten koulusta sivulla 126.
Alakuvassa näkyy rakennusten välistä rakennuksen osa (siipi), jonka harja on kohtisuoraan Punkalaitumentien suuntaan. Lehdessä 21.2. ollut vanha kuva on ilmeisesti otettu vanhan kauppaoppilaitoksen suunnasta.
Rakennukset ovat kirjan kuvissa jo erivärisiä, vaalealla maalilla maalattuja.

Myös Eeva Hokkanen vahvistaa, että kuvassa on Kuninkaisten koulun raken-nus, jossa opiskelivat 3.-4. ja 5.-6-luokkalaiset. Kuvassa näkyviltä portailta asteltiin opettaja Hasasen asuntoon.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.