Kesäinen luokkakuva

Oppilaat ovat kesäisessä luokkakuvassa, mutta missä ja koska? Kuvan julkaistavaksi tuonut Irmeli Lepistö on saanut kuvan tädiltään Helmi Huhtalalta. Hän on kuvassa oikealla opettaja Sissi Suurkarin edessä. Kuvassa vasemmalla oleva kiharatukkainen tyttö on Raili Räikkä. Tunteeko kukaan muita kuvassa olevia?
Lepistö pitää todennäköisenä, että kuva on otettu Raijalan koululla. Ajankohta voisi olla 1940-luvun lopulla.

Tietoja kuvasta voi soittaa 02 555 4200. Toimituksessa otetaan vastaan lisää vanhoja kuvia mahdollisten tietojen kera. Lauttakylä-lehti/toimitus, Karpintie 16–18, 32700 Huittinen.

 

 

–Isäni Esko Mahlamäki ja hänen sisarensa Aune Ristiniemi tietävät kertoa, että viime viikon vanha luokkakuva on joko vuodelta 1950 tai 1951, todennäköisimmin vuodelta 1951. Kuvassa on koulun 3.- ja 4.-luokkalaiset oppilaat opettajansa Sirkka Suurkarin kanssa. Opettajaa kutsuttiin Sissin mammaksi, kertoo Päivi Sihvonen.
Kaksikko tunnisti myös kaikki kuvan oppilaat.
Kuvassa ovat: Esko Mahlamäki (ylhäällä vas.), Tauno Korventausta, Armas Pelkonen, Matti Nurminen, Veikko Vuori, Toivo Setälä, Timo Mäkinen ja Matti Suontausta,
Armi Kivimäki (keskellä vas.), Vappu Orava, Pentti Hokkanen, Ossi Kallio, Heikki Happonen, Kaarina Koskinen, Seija Ketonen, Raili Leppänen, Seppo Nieminen, Matti Satonen, Helmi Huhtala ja opettaja Sirkka Suurkari,
Sisko Pelkonen (alhaalla vas.), Vappu Kallio, Aila Ojanperä, Kaarina Happonen, Antti Koivuniemi, Anna-Liisa Tiuri, Marja Joro, Orvokki Kuusisto ja Hilkka Huhtala.

1950-luvun ajankohdan ja nimilistan tiesi myös huittislainen Armi Mäkitalo (kouluaikaan Kivimäki). Hän on kiharatukkainen tyttö vasemmalla, joka edellisessä lehdessä mainittiin Raili Räikäksi.

 

 

Päivitetty 25.7.

KOMMENTIT
28. heinäkuu 2016 - 20:33Seppo Kallio
Kuvausvuosi on joko 1950 tai 1951. Siinä on veljeni Ossi sekä sisareni Vappu. Olen kovasti odottanut, että lehteen toimitettaisiin sellainen kuva vuodelta 1950, jossa on kaikki Raijalan koulun oppilaat. Olen kadottanut omani. Siinä kuvassa on Ossin ja Vapun lisäksi sisareni Marjatta ja tietysti minä itse. Tuo opettaja lempinimi Sissi oli muunnos etunimestä Sirkka. Seppo Kallio

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.