Huittisten miehiä

Kuva on otettu muutamaa päivää ennen talvisodan syttymistä. Kuvan henkilöistä ei ole tarkkaa tietoa, huittislaisia miehiä siinä tiettävästi on, muun muassa Moisioita. Mutta missä kuva on otettu? Tiedot voi soittaa toimitukseen 02 – 5554200.

Keikyäläinen lukija uumoili, että kuva voisi olla jostain linnoitustyöstä.
 

Huittisten Huhtamosta kotoisin oleva vammalalainen lukija totesi, että kuva on Äetsän aseman suulin rakennustöistä. Hän löysi kuvasta isänsä ja naapurin miehen. Hänellä itsellään ei ole prikulleen samanlaista kuvaa, mutta samankaltainen, jossa poseeraa samannäköisiä miehiä samanlaisissa vaatteissa. Soittaja muisteli, että Äetsässä naamioitiin silloin myös klooritehdasta pommittajien varalta.
 

Risto Lauhanen tunnisti isoisänsä Villehard Jalmar Lauhasen (alarivin toinen oik.). Ano Lauhanen tunnisti kuvasta Kalle Lauhasen (kolmas vas.) ja Arvi Sivusen ja arveli, että kuva on otettu Äetsän aseman tienoilla. Kuvan miehet majoittuivat Kiikan seuratalolla. Huittislainen Erkki Särmä järjesti kuvan miesten liikekannallepanon, muistelee Ano Lauhanen. Huittisten miehet taistelivat mm. Kaukolassa, Simpeleellä, Hiitolassa, Raudussa ja Kaarlahdessa. Villehard Lauhanen vapautettiin jatkosodasta 1941 talvisodan invalidina ja korkean iän takia.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.