Kesäisiä näkymiä Lauttakylästä

Huittisten keskusta Lauttakylä oli vuosikymmeniä sitten idyllistä puutaloaluetta. Puutalot reunustivat muun muassa entistä Valtakatua, joka nykyään on Lauttakylänkatu, sekä Karpintietä.
Kuka tietää, milloin nämä  kuvat on otettu, ja mitä ovat kadun varrella olevat talot?
Tietoja voi soittaa numeroon 02 - 555 4200/ toimitus tai lähettää toimitus@lauttakyla.fi, tai PL 36 32701 Huittinen.
Vanhoja kuvia löydät myös verkkosivuilta www.lauttakyla.fi.

 

Tiistain lehden vanhassa kuvassa oli Lauttakylän raittia. Kolme lehteen soittanutta lukijaa tunnisti talon jos toisenkin. Yksi soittajista uumoili kuvan olevan 1930-luvun puolivälistä, toinen puhui 1920-luvusta.

Ylimmässä kuvassa ollaan nykyisen miljoonaristeyksen tuntumassa. Vasemmalla on Osuuskauppa ja sen takana Rauta ja Talous. Oskari Hannula hoiti palovakuutus- ja valtionverotusasioita oikean puolen ensimmäisessä talossa. Sitä ennen paikalla toimi piirieläinlääkäri Engdahl. Seuraavina ovat apteekkari Bromsin talo ja Osala.

Keskimmäisessä kuvassa vasemmalla on Särmän kemikalio, sitten Oksasen kauppa ja osuusliike Kansa. Kauppias Schultz rakennutti oikean puolen ensimmäisen rakennuksen, jossa myöhemmin toimi Seurahuone. Rakennuksessa toimi myös linja-autoasema. Kuvassa näkyvät myös läkkiseppä Salmisen talo ja kauppias Schultzin talo.

Alimmainen kuva on otettu noin nykyisen lukion kohdalta. Oikealla on Aaltosen talo, sitten Ketolan talo, kanttorilakin häämöttää. Vasemmalla näkyy aavistus Arajärven taloa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.