Kaunis Lauttakylä

Vuosina 1912–2001 eläneen Signe Palmun (o.s. Ritala) valokuvissa vanha Lauttakylä on tallessa. Olisi kiva kuulla lehden lukijoiden muistoja kuvissa näkyvistä rakennuksista ja paikoista.

–Sen vieressä olevassa kuvassa on Loimijoen silta, vasemmalla on siltamaksutorppa ja oikealla edelleen olemassa olevassa punaisessa talossa asui metsäherra Sulander. Taustalla näkyy entinen Siionin rukoushuone, sanoo Taimi Arola.
Anna-Liisa Suomelalla on kuvasta toisenlainen käsitys. Hänen mielestään se on otettu keskustan suunnasta.
–Takimmainen talo on mielestäni Sahkon talo ja etummainen Heikkilän talo.

Varmasti siis ollaan Loimijoen ylittävällä rautasillalla. Mutta kummalla puolella keskustaa?

KOMMENTIT
27. toukokuu 2011 - 13:51Margit Tuomi
Taimi Arola on oikeassa. Lisään vielä, että oikealla osittain näkyvässä talossa toimi myös nimismies Wäinö Sjöman. Äitini haki tästä talosta v. 1941 nimismieheltä kulkuluvan äidilleen Lauttakylä-Pori-matkalle. Lupa on tallessa äidilläni. Sillalla oli myös kyltti: Juosten ajo sillalla kielletty 20 markan sakon uhalla. Myöhemmin talon omisti Eino Viitanen.
27. toukokuu 2011 - 21:45Irja-Liisa Marku
Suur-Huittisten historia III 1 kirjassa sivulla 308 on asiaan varmistus kummmalla puolelle puolelle rautasiltaa siltavahdin koppi rakennettiin.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.