Kaunis Lauttakylä

Vuosina 1912–2001 eläneen Signe Palmun (o.s. Ritala) valokuvissa vanha Lauttakylä on tallessa. Olisi kiva kuulla lehden lukijoiden muistoja kuvissa näkyvistä rakennuksista ja paikoista.

Oikealla on kahvila-ravintola Osala. Aija Halonen asui pienenä tyttönä Osalaa vastapäätä olevassa mökissä.
–Muistan kun Osalan vinttikerroksessa käytiin harjoittelemassa Keijukaistanssi-nimistä laulua. Äitienpäiväjuhlassa se sitten esitettiin.

–Alarivin pikkukuva on nykyiseltä Lauttakylänkadulta. Vasemmalla on vanha Kulonen, jossa oli aikanaan myös Lauttakylä-lehden toimisto. Sitä vastapäätä on Osala, sanoo Taimi Arola.

–Varmaan moni muistaa Tuntemattomasta sotilaasta sotamies Aarne Honkajoen, joka sanoi, että äitinsä synnytti hänet Lauttakylässä. Aivan vanhan urheilukentän lähellä oli Lappalaisen pirtti, jossa tämä Honkajoki oli syntynyt, Arola toteaa.

Anna-Liisa Suomela näkee kuvassa Vanha-Viialan talon, jossa aikanaan toimi asutustoimisto. Kauimpana näkyvässä korkeakattoisessa rakennuksessa oli Osuusliike Kansa. Osalan edessä on Suomelan mukaan Lauttakylän Auto -yhtiön rakennus.

KOMMENTIT
27. toukokuu 2011 - 14:53Margit Tuomi
Kuvassa vasemmalla näkyvä taloa kutsuttiin 1930-luvulla nimellä Uusi-Viiala (ei Vanha-Viiala). Oikealla ensimmäisenä oleva tummajulkisivuinen talo oli 1930-luvulla apteekkari Bromsin (myöhemmin Paarma) talo. Sen jälkeen talossa toimi mm. Lotta-kahvila, Niemimaan kenkäkauppa sekä linja-autoasema.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.