”Tukeva tippa” - Olympiakesänä 1932 Lauttakylättäret haastoivat ukkomiehet ja vanhatpojat

 

Kesäolympialaisten alla vuonna 1932 Olympialaisrahasto ”vetosi kansalaisten hyvään tahtoon karttuaksensa”.
Lauttakylässäkin päätettiin toimia.

Lauttakylättäret haastoivat Lauttakylä-lehdessä 24.6. ”korkeasti kunnioittamansa ukkomiehet ja vanhatpojat kilpasille urheilukentälle”. Kilpailtavaksi he julistivat jalkapallopelin ja esteviestijuoksun.
”Teillä mahdollisesti on elämässä opittua praktiikkaa potkimisen taidossa, mutta olemme siitäkin huolimatta varmat voitostamme, sillä tähänkin asti nainen on hallinnut maailmaa ja hallitsee edelleen.”
Miehet lupasivat ”varsinkin jalkapallo-ottelussa esittää hienointa peliä ja mahdollisesti saavuttaa maaliluvussa uuden maailmanennätyksen”.
Miehet haastoivat ”suuren yleisön toteamaan korkean pelitasonsa, jollaista ei ole nähty ennen Huittisissa”. He myös laittoivat paremmaksi naisten pääsymaksuksi esittämän kolmen markan summan. ”Eipä liene viitonenkaan liian suuri raha sisäänpääsyksi, varsinkaan kun tulot lankeavat olympialaisten hyväksi.”

H-hetkellä paikalla olivat myös Lauttakylä-lehden nimimerkit Penkkiurheilija ja Reportteri.
Penkkiurheilija korosti 8.7.-lehdessä tunnelmaa. ”Jo mainosautosta olimme nähneet ja kuulleet. että jotakin aivan erinomaista oli tulossa. Kaikki kävi kuitenkin yli odotusten.” Yleisö ”taputti käsiään kuin pieni lapsi ja usein pitkä hörönauru kiiri kentän lautaseinän vierustaa”.
Rahaa kertyi 3243,25 markkaa. ”Huittislaisten tukeva tippa olympialaisrahastoon.
Miehet ”niittivät laakereita juoksussa”. Potkupallopelissä sen sijaan ”aivan ilmiömäisellä taidolla naiset kuljettivat pallon kolmasti maaliin, miesten onnistuttua vain kaksi kertaa”.
Reportteri oli melkein tuohtunut. ”Mutta erotuomari ei ollut näin meidän kesken puhuen tehtävänsä tasalla. Hän nimittäin otti suosiakseen enemmän naisia miesten kustannuksella ja se on yleensä paha vika.”

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.