Ladataan ilmoitusta
Satakunta 27.3.2020 08:51

Satakunnassa 28 tunnistettua koronatartuntaa

Kuvituskuva: PIxabay
Kuvituskuva: PIxabay
Minna Karru

Satakunnassa on sunnuntai-iltaan mennessä tunnistettuja koronatapauksia 28. Tapauksista 20 on laboratoriovarmistettuja ja 8 oireiden perusteella diagnosoituja.

Viikonloppuna varmistettiin kaksi uutta tapausta laboratoriokokein. Lisäksi on tehty yksi varmistetun tapauksen matkakumppanin kliininen diagnoosi. Uudet tapaukset liittyvät matkailuun. Ne ovat peräisin Ranskasta ja Leviltä.

–Kontaktit on kartoitettu ja tartuntaketjut suljettu, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä sanoo.

Yksi potilas on sairaalahoidossa, mutta ylilääkärin mukaan hyvin toipumassa. Teho-osastolla koronapotilaita ei ole. Muutamia epäilyjä odottaa vastauksia sairaalassa.

Edellinen, perjantaina todettu tapaus oli saanut tartunnan Levillä.

–Altistuneita kartoitetaan parhaillaan. Heitä on noin kaksikymmentä ja kaikkiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä ja tartuntaketju pyritään sulkemaan, Uusitalo-Seppälä toteaa.

Eilen Satakunnassa varmistui ensimmäinen koronatapaus, jonka tartunnanlähde ei ole tiedossa. Raumalainen potilas ei ole matkaillut ulkomailla eikä Suomessa alueilla, joissa tartuntoja on todettu.

–Yhteistyössä Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaavien kanssa tehdään jäljitystyötä sairastuneen kontaktien suhteen. Altistuneisiin henkilöihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä viimeistään tämän päivän aikana ja he saavat asianmukaisen ohjauksen. Raumalla tehdään karanteenipäätökset lähikontakteille, ylilääkäri Uusitalo-Seppälä toteaa.

Raumalta ei ole toistaiseksi vahvistettu uusia tapauksia. Tunnistamattomia tapauksia saattaa Uusitalo-Seppälän mukaan olla etenkin Rauman seudulla.

–Muut virustaudit ovat edelleen liikkeellä ja koko Satakunnan alueella niiden todennäköisyys on suurempi kuin koronavirusinfektion. ylilääkäri korostaa.

Päivitetty klo 18.47 tiedolla yhdestä uudesta varmistetusta tartuntatapauksesta.

Päivitetty 29.3. tiedolla kolmesta uudesta varmistetusta tartuntatapauksesta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa