Ladataan ilmoitusta
Satakunta 7.5.2021 08:06

Satakunta jatkaa koronan perustasolla – "Maakunta on edelleen melko lähellä perustason ja leviämisvaiheen rajaa eikä epidemia ole vielä ohi"

Kuvituskuva: PIxabay
Kuvituskuva: PIxabay

–Satakunnan kokonaistilanne on hyvä. Tilanne on pysynyt viikon ajan varsin vakaana. On kuitenkin edelleen huomioitava, että maakunta on melko lähellä perustason ja leviämisvaiheen rajaa eikä epidemia ole vielä ohi, toteaa tiedotteessa Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Petteri Lankinen.

Työryhmän kokonaisarvion perusteella Satakunta jatkaa perustasolla, mutta Eura, Eurajoki ja Nakkila ovat leviämisvaiheessa.

Satasairaalan tilastojen mukaan Satakunnassa on nyt todettu kaikkiaan 1613 covid-19 -tapausta. Viime viikolla tartuntoja varmistui 58. Koronakartassa ilmaantuvuus oli eilen torstaista 25,1 / 100 000 asukasta / 14 vuorokautta.

Huittisissa on neljäntoista vuorokauden aikana varmistunut kaksi tapausta, ilmaantuvuusluku on 20,1.

Viime viikolla koko Satakunnassa todettiin 30 tapausta, edeltävällä viikolla tapauksia oli 21. Tartunnanjäljitys toimii ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälän mukaan tehokkaasti ja tartunnanlähteet ovat Satakunnassa hyvin selvillä.

Tartunnanlähde selvisi viime viikolla 96 prosentissa tapauksista. Tartunnoista suurin osa, 40 prosenttia, oli peräisin samasta taloudesta.

Tartunnan saaneista henkilöistä 53 prosenttia oli karanteenissa, kun tartunta todettiin. Karanteeniin asetettiin viikon aikana 105 henkilöä. Joukkoaltistuksia oli kaksi, yksi yläkoulussa ja toinen nuorten jalkapalloharjoituksissa.

Viime viikolla Satakunnassa otettiin 4205 näytettä, joista 0,7 prosenttia oli positiivisia.

–Näytemäärä on noussut edellisestä viikosta 376 näytteellä. On erittäin tärkeää, että testeihin edelleen hakeudutaan aktiivisesti, Uusitalo-Seppälä sanoo tiedotteessa.

–UK-varianttivirus jatkaa Satakunnan ja Suomen valtaviruksena. Etelä-Afrikan variantti on harvinaisempi. Intian varianttia ei ole ainakaan vielä vahvistettu löytyneen, neljä näytettä on tutkittavina THL:lla.

Satasairaalassa on yksi koronavirusinfektiota sairastava potilas vuodeosastohoidossa. Teho-osastolla ja terveyskeskuksessa ei ole koronapotilaita hoidettavana.

Päivitetty klo 9.59 korjaamalla leväismisvaiheen listalla Kokemäki Nakkilaksi.

Lasten ja nuorten harrastamiseen helpotuksia

Suosituksiin ja rajoituksiin Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmä teki eilisessä kokouksessaan muutamia muutoksia. Yksityistilaisuuksissa on edelleen voimassa suositus 10 henkilön rajoituksesta.

–Ammattikorkeakouluissa lähiopetuksen ryhmäkoko voidaan nostaa 10 henkilöön aiemmasta 6 henkilöstä, työryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Petteri Lankinen sanoo tiedotteessa.

– 13-20 vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnassa luovuttiin 10 hengen rajoituksesta, toiminta sallitaan sisällä omalla joukkueella tai ryhmällä huomioiden etäisyydet ja välttämällä kontakteja.

–Aiemman suunnitelman mukaisesti lasten ja nuorten ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminta voidaan aloittaa maanantaina 10.5. perustasolla olevien paikkakuntien kanssa. Eura, Eurajoki ja Nakkila ovat leviämisvaiheessa. Alle 12-vuotiaille toiminta on sallittua sekä ulkona että sisällä, 13–20 vuotiailla vain ulkona.

–Aikuisten sisällä tapahtuvaan ryhmäharrastustoimintaan ei vielä tehty muutoksia, asiaa arvioidaan viikon kuluttua. Ensi viikolla otetaan kantaa myös ylioppilasjuhlien tarkempiin järjestelyihin, Lankinen toteaa tiedotteessa.

Päivitetty klo 9.59 korjaamalla leväismisvaiheen listalla Kokemäki Nakkilaksi.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa