Ladataan ilmoitusta
Satakunta 13.8.2020 09:51

Satakunnassa jälleen uusi COVID-tapaus

Kuvituskuva: Pixapay
Kuvituskuva: Pixapay

Satakunnassa on jälleen todettu yksi uusi koronatapaus, joka löytyi Raumalla. SataDiagin infektioyksikön ylikääkäri Tuomas Nieminen kertoo tiedotteessaan, että sairastunut on aiemmin todetun COVID-tapauksen lähikontakti, joka on jo ollut karanteenissa.

Sairastuneella on kuitenkin ollut neljä lähikontaktia ennen karanteenin alkua, oireettomana tartuttavuusaikana. Nämä neljä henkilöä on nyt myös asetettu karanteeniin.

Satakunnassa on nyt todettu kaikkiaan 84 koronatapausta, mutta sairaalahoidossa ei ole yhtään COVID-potilasta.

Korona-näytteitä otetaan Satakunnassa runsaasti, keskimäärin 300 näytettä päivässä. Tedotteen mukaan määrä ylittää nykyisen SataDiagin laboratorion nykyisen kapasiteetin. Osa näytteistä lähetetään THL:n analysoitavaksi, jonka takia tulosta voi joutua odottamaan jopa 3–5 vuorokautta.

–On tärkeää, että oireettomat henkilöt eivät kuormita puhelinpalvelua. Oireettomia henkilöitä ei testata kuin poikkeustapauksissa esimerkiksi epäiltäessä osastoepidemiaa terveydenhuollossa. Näytteen ottamisen jälkeen tulee tulosta odotettaessa noudattaa omaehtoisen karanteenin ohjeita. Kehitystyötä näytteenottoprosessin ja laboratoriokapasiteetin parantamiseksi tehdään sairaanhoitopiirin alueella koko ajan, toteaa osastonylilääkäri Nieminen.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa