Ladataan ilmoitusta
Satakunta 21.7.2020 16:00

Satasairaala sulkee pandemiapotilaiden vuodeosaston – Pandemiapoliklinikalle on kuitenkin edelleen tarvetta

Pandemiapoliklinikka siirtyy Satasairaalan E-rakennukseen. Kuva: Sari Vainio / Satasairaala
Pandemiapoliklinikka siirtyy Satasairaalan E-rakennukseen. Kuva: Sari Vainio / Satasairaala

Kevään jälkeen yhtään covid-19-positiivista potilasta ei ole ollut koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa Satakunnassa. Siksi Satasairaala sulkee pandemiapotilaiden vuodeosaston.

Pandemiapoliklinikalle on kuitenkin edelleen tarvetta. Sinne ohjataan päivystyspotilaat, sekä lapset että aikuiset, joilla on infektio-oireita. Heitä käy päivittäin runsaat kaksikymmentä ja drive-in-näytteenottopisteellä testejä otetaan saman verran.

Pandemiapoliklinikka siirtyy nyt suljettavan pandemiaosaston tiloihin drive-in-näytteenottopisteen viereen 22.7.2020 alkaen.

Satasairaalassa on toistaiseksi käytössä kaksi päivystystä. Se kuluttaa ylimääräisiä resursseja, mutta estää infektioiden leviämistä ja lisää päivystykseen tulevien potilaiden turvallisuutta. Syksyn aikana K-rakennuksessa sijaitsevaan päivystykseen pyritään remontoimaan erilliset tilat infektiopotilaille. Remontin jälkeen infektio-oireiset potilaat voivat tulla päivystykseen oman oven kautta, mutta kaikki aikuiset potilaat voidaan kuitenkin hoitaa samoissa tiloissa. Viimeistään silloin eri rakennuksessa olevasta tilapäisestä pandemiapoliklinikasta voidaan luopua.

Satasairaala on tehnyt myös tarkemman tilannekohtaisen varautumissuunnitelman sen varalle, että pandemiatilanne muuttuu.

Satasairaalan alueella olevat opasteet päivitetään vastaamaan uutta järjestystä

Pandemiapoliklinikka sijaitsee E-talossa ja sinne kuljetaan ovesta 12. Jos sinulla on päivystysasiaa, soita aina ensin päivystysapuun puhelinnumeroon 116117. Näin sinut ohjataan heti oikeaan hoitopaikkaan.

Katso Satasairaalan kartta

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa