Ladataan ilmoitusta
Sastamala 9.2.2023 16:39

Abit ajelivat karkinjaossa myös Kiikassa

Parikymmentä Vammalan lukion abia kiersi ajelulla myös Kiikassa. Heistä suurin osa on aikanaan käynyt Äetsän koulua. Kuva: Sari Mäkelä
Parikymmentä Vammalan lukion abia kiersi ajelulla myös Kiikassa. Heistä suurin osa on aikanaan käynyt Äetsän koulua. Kuva: Sari Mäkelä
Sari Mäkelä

Kiikan koulun pihassa odotettiin innolla abirekkaa tänään iltapäivällä. Ja kun rekasta nähtiin ensimmäinen vilaus, niin suureen ääneen hihkuttiin, että nyt ne tulee!

Penkkaripäiväänsä viettäneet abiturientit palkitsivat odottajansa melkoisella karkkisateella.

–Jokaisella abilla oli ainakin kolme kiloa karkkia jaettavaksi päivän mittaan. Monilla oli enemmänkin, kertoo keikyäläinen Saga Stenberg.

Ennen Kiikan ajelua Vammalan lukion abit kiersivät Vammalassa kahdella rekalla. Abeja on kaikkiaan vähän yli 90.

–Kiikan kierroksella oli viitisentoista abia. Mukana olivat Äetsän koulun käyneet sekä muutamia muita abikavereita. Kiikan koululta ajelimmekin vielä yläasteelle.

Abirekan lakanassa luki LOPS 2016. Se kertoi siitä, että nykyiset abit ovat viimeisiä, jotka ovat maksaneet itse lukiopiskelussa tarvittavat kirjat ja läppärin.

s_penkkarit9.2.23.JPG
Abiajelulla piipahdettiin karkkia jakamassa Kiikan hallitalon, Kiikan koulun ja Äetsän koulun pihassa.

Saga Stenberg kertoo, että heillä ei ollut mitään selkeää teemaa penkkareissa, vaan asut oli ideoitu ryhmittäin.

–Minä, Silja Kero ja Linnea Hyppölä muodostimme Karhukoplan. Lukion salissa pidettyyn abigaalaan tulimme Michael Jacksonin Bad-biisin soidessa.

Saga Stenberg kertoo lukioajan sujuneen hyvin; koronapandemian vuoksi heillä oli etäopiskelua vain ensimmäisen luokan keväällä.

–Me emme kyllä nähneet lukioaikanamme normaaleita penkkareita lainkaan. Omat vanhojen tanssitkin tanssimme normaalista poikkeavasti vasta kesäkuussa juuri ennen viime kevään lakkiaisia.

Nyt lukulomalle jäävät abit onnistuivat penkkarijärjestelyissä kuitenkin toteuttamaan perinteitä. Leikkimielellä hiukan kiusattiin lukion ykkösiä ja kakkosia.

–OPK-huoneeseen, johon ei nuoremmilla ole ollut asiaa, vahingossa tai houkuteltuna tulleet joutuivat tänään tarjoilemaan säkkeihin pukeutuneena kahvia ja kakkua opettajille. Ryhmänohjaajille järjestimme kisailua, kertoo Stenberg päivän ohjelmasta.

Penkkaripäivän ruuaksi abit olivat toivoneet hampurilaisia.

Abiristeilylle Vammalan lukiosta lähdetään viikon päästä.

Päivitetty abien määrällä 12.2. klo 21.40

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa