Ladataan ilmoitusta
Sastamala 10.12.2020 15:45

Joulukirkko vain radiosta Sastamalassa – Seurakunnan kokoava toiminta keskeytyksissä loppiaiseen asti

Sastamalan joulukirkko radioidaan Tyrvään kirkosta.
Sastamalan joulukirkko radioidaan Tyrvään kirkosta.

Sastamalan seurakunnan johtoryhmä on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja muiden viranomaisten antamien ohjeiden ja kokoontumisrajoitusten perusteella päättänyt jatkaa seurakunnan kokoavan toiminnan keskeytystä loppiaiseen 6. tammikuuta saakka.

Päätös ei koske seurakunnan lapsi- ja perhetyötä eikä kouluyhteistyötä, kerrotaan seurakunnan tiedotteessa.

Jumalanpalvelukset toimitetaan Tyrvään kirkossa ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Tämä koskee myös jouluaaton hartauksia ja joulukirkkoja. Jumalanpalvelukset kuulee radiosta Iskelmä Sastamalan taajuudelta 97,7 MHz.

Jouluaattona Sastamalan kirkoissa ovat valot läpi yön. Seurakunnan pappeja on tavattavissa hautausmailla aattona iltapäivällä.

Myös Kauneimmat joululaulut -tilaisuus radioidaan Tyrvään kirkosta 13. joulukuuta ja live-striimataan seurakunnan Facebook-sivuille. Kauneimmat joululaulut -messu radioidaan Tyrvään kirkosta 20. joulukuuta.

Tilaisuuksiin ei oteta yleisöä. Joulukonsertteja ja hartauksia striimataan tai videoidaan seurakunnan Youtube-kanavalle. Kauneimmat joululaulut -vihkoja on saatavilla seurakunnan kirkoista ja virastosta.

Diakoniatyöntekijät tavoittaa puhelimella tai sähköpostilla. Ruoka-avun antamista jatketaan. Kotikäyntien osalta noudatetaan harkintaa.

Kirkkoja pidetään auki hiljentymistä varten erikseen ilmoitettuina aikoina, paikalla on seurakunnan työntekijä.

Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään kymmenen ihmistä. Siunaus- ja muistotilaisuuden osalta omaisilla on mahdollisuus painavista syistä poiketa tästä ja kutsua hautajaisiin ne vainajan läheiset ja omaiset, jotka katsovat olevan perusteltua kutsua. Kaste- ja vihkitilaisuudet suositellaan pidettäviksi seurakunnan tiloissa.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa