Ladataan ilmoitusta
Sastamala 18.2.2021 07:32

Alle 12-vuotiaiden ryhmäkokosuositukset puretaan myös Sastamalassa

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina vapauttaa alle 12-vuotiaiden harrastustoiminnan 10 henkilön ryhmäkokosuosituksesta. Sastamalan kaupunki linjasi toimintaansa suositusten mukaisesti.

Vanhempien tulee vain saattaa lapset harrastamaan eikä jäädä sisätiloihin. Ohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että mahdollisessa kilpailu- ja turnaustoiminnassa pysytellään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Kilpailutapahtumat järjestetään ilman yleisöä.

Kaikessa toiminnassa tulee noudattaa seuraavia ohjeita: 2 metrin turvavälit, toimintaan osallistutaan vain terveenä ja oireettomana, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, yli 12-vuotiaita koskee vahva maskisuositus.

Alle 12-vuotiaiden lasten ohjattu harrastustoiminta ilman ryhmäkoko rajoituksia kaupungin sisäliikuntatiloissa voitiin aloittaa eilen keskiviikkona. Jäähallissa pelejä ja turnauksia ilman yleisöä voi järjestää 22.2.

Vapaa-aikakeskus Vinkin tilat ovat käytettävissä soveltuvin osin. Korvaavia tiloja selvitellään tarvittaessa.

Nuorisotilat pysyvät suljettuina 22.–28.2., mutta verkkonuorisotila on auki.

Liikunta- ja Nuorisopalvelut järjestää talvilomaviikolla, maaliskuun alussa ohjattua lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Toimintaan ilmoittaudutaan kaupungin verkkosivujen kautta.

Kirjastot ovat auki ja lainaustoiminta jatkuu normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Myös omatoimiasiointi on käytössä ja kirjastoauto kulkee aikataulunsa mukaisesti. Asiakaskoneet ja lehtienlukupaikat eivät ole käytössä. Ylimääräistä oleskelua kirjaston tiloissa tulee välttää, omat lainat voi tarkistaa myös verkkokirjastossa.

Palautusluukuista voi pudottaa aineistoa myös kirjaston ollessa auki. Pyydettäessä henkilökunta toimittaa varatut aineistot lainattuina myös ulos.

Sastamalan musiikkiopistossa alle 12-vuotiaitten kohdalla ryhmäkokorajoitukset poistuvat. Yli 12-vuotiaitten kohdalla noudatetaan edelleen 10 henkilön maksimiryhmäkokoa. Yli 20-vuotiaitten opetus jatkuu lähiopetuksena.

Sastamalan Opistossa yli 20-vuotiaiden lähiopetus aloitetaan vaiheittain maaliskuun ensimmäisellä ja toisella viikolla pois lukien liikunnan ja tanssin kurssit. Aikuisten ryhmät saavat kokoontua korkeintaan 9 opiskelijan ryhmissä. Jos ryhmään on ilmoittautunut enemmän kuin 9 opiskelijaa, lähiopetuspaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Osa ryhmistä jatkaa etäopetuksena. Liikunnan ja tanssin kurssien osalta rajoituksia ei toistaiseksi pureta.

Kulttuuritalo Jaatsin näyttelyt ovat avoinna normaalisti.

Lue: Yhden tekniikan kaksi tyyliä – ikkunoita ideaalimaailmaan

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa