Ladataan ilmoitusta
Sastamala 17.12.2021 11:16

Koronapassi otettiin käyttöön Sastamalan kaupungin palveluissa ja tapahtumissa

Kuvituskuva: Lauttakylä-lehti
Kuvituskuva: Lauttakylä-lehti

Sastamalan kaupungin palveluissa otettiin käyttöön koronapassi keskiviikosta 15. joulukuuta alkaen. Koronapassia vaaditaan kaikilta yli 16-vuotiailta tilaisuuksissa, tapahtumissa, nuorisotiloissa, Vinkin vapaa-aikakeskuksessa sekä kaupungin järjestämässä liikuntaharrastustoiminnassa. Yli 16-vuotiaat esittävät koronapassin myös osallistuessaan jäähallin yleisövuoroille ja harrasteryhmiin.

Kaupungin tiedotteessa sanotaan, että Vinkin asiakkaiden, eläkeläisten, Sastamalan kaupungin työntekijöiden, Servin työntekijöiden ja omaishoitajien tulee esittää koronapassi ja henkilöllisyystodistus Vinkin vapaa-aikakeskuksen aukioloaikojen puitteissa Vinkin kassahenkilöstölle tai Sastamalan pääkirjaston henkilöstölle kirjaston aukioloaikojen puitteissa. Koronapassi tulee esittää riippumatta siitä, millä kaupungin kuntosalilla käyttäjäryhmään kuuluva asiakas käy.

Koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen esittämisen jälkeen asiakkaan kulkutunnisteeseen lisätään käyttöoikeus, jolla asiakas pääsee kuntosaleille ja Vinkin vapaa-aikakeskukseen.

Tässä vaiheessa koronapassin esittäminen ja kulkutunnisteen päivittäminen onnistuu vain Vinkin vapaa-aikakeskuksessa ja Sastamalan pääkirjastolla, muita vaihtoehtoja selvitellään.

Alle 16-vuotiaat saavat pyytämällä kulkutunnisteeseensa tunnisteen. Ilman pyyntöä kulkutunniste ei toimi.

Kaupungin pienet kuntosalit toimivat kulkutunnisteella niin, että sisälle kuntosaliin pääsee maksimissaan kahdeksan henkilöä kerrallaan. Sisälle kuntosalille mennään tasatunnein, ja salilla ollaan kerrallaan maksimissaan tunti.

Tiedotteen mukaan aktiivisuus rokotteiden hakemiselle on ilahduttavasti kasvanut Sastamalassa syksyn jälkeen. Enimmillään rokotteita on annettu noin 750 päivässä. Tästä on aiheutunut jonoa rokotuksille eikä ajanvarauksen ruuhkautumista ole voitu estää.

Koronarokotuksia annetaan sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta. Sotesin sivuilla (www.sotesi.fi/koronarokotus) on kerrottu ajantasaiset rokotuspäivät ja -paikat.

Tällä hetkellä helpoin tapa saada rokote, on hankkia se ajanvarauksettomana rokotuspäivänä. Tällöin tulee kuitenkin varautua ulkona jonottamiseen Vinkin vapaa-aikakeskuksella.

Ajanvarauksetta 1., 2. ja 3. koronarokotteita annetaan Vinkissä kello 11–18 21. joulukuuta, 28. joulukuuta, 11. tammikuuta ja 13. tammikuuta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa