Ladataan ilmoitusta
Huittinen 2.3.2022 14:21

SPR:n lipaskeräys ukrainalaisille alkaa tänään Huittisissa – Kerääjiä toivotaan mukaan

Sari Mäkelä

SPR:n Huittisten osasto aloittaa tänään keskiviikkona lipaskeräyksen Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi. Lahjoitusvarat menevät Ukrainaan SPR:n katastrofirahaston kautta.

Huittisten osaston varapuheenjohtaja Timo Hälli kertoo, että lipaskeräystä on ainakin Huittisten S-marketilla ja K-Supermarket Lautturilla.

–Keskiviikkona lipaskerääjinä on yksityishenkilöitä, torstaina ja perjantaina Pellonpuiston koulun tukioppilaita, joille tehtävä on tuttua Nälkäpäiväkeräyksestä. Nuoret suhtautuvat asiaan hyvin myönteisesti.

Hälli sanoo, että tarvetta on kerääjille.

–Kuka tahansa voi ilmoittautua kerääjäksi SPR:n Ystävänpirtti Einolassa (Karpintie 8), joka on auki joka arkipäivä kello 9–14 ja lauantaina kello 9–11. Einolasta saa lippaan ja keräysohjeet.

SPR:n Huittisten osastossa valmistaudutaan auttamaan muillakin tavoin. Osasto antaa apuaan muun muassa kaupungin perustaman maahanmuuton varautumisryhmän kautta.

–Tilanne on vaikea, koska asioista ei ole tarkkaa tietoa. Kaikki on tapahtunut niin nopeasti. Nyt odotetaan tietoa, paljonko Ukrainasta on tulossa ihmisiä Huittisiin. Apua tullaan tarjoamaan esimerkiksi majoitukseen, vaatetukseen ja henkiseen puoleen.

–Torstai-iltana lukiolla on keskustelutilaisuus Huittisissa oleville ukrainalaisille. Sen jälkeen tiedetään varmasti jo enemmän. Myös Punaisen Ristin Satakunnan piirin osastojen palaveri on tänään; siellä kartoitetaan Punaisen Ristin apua.

Timo Hälli tietää, että ihmiset ovat hyvin hyväntahtoisia, ja heillä on halua toimia nopeasti. Se ei välttämättä kuitenkaan onnistu, koska ei vielä tiedetä tarkemmin tulijoista.

–Lähinnä tiedetään se, että tulossa on sellaisia henkilöitä, jotka ovat jo sidoksissa täällä Huittisissa oleviin henkilöihin.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa