Ladataan ilmoitusta
Huittinen 11.11.2021 21:05

Lauttakylä-lehti kolmanneksi paikallislehtikisassa

Houkutteleva, visuaalisesti upea ja kiinnostavat jutut, todetaan arvioinnissa.

Suurilla Lehtipäivillä päätoimittaja Marja-Liisa Hakasen (kesk.) kanssa olivat mediamyyjä Rita Uusimäki (vas.) ja vt. toimitusjohtaja Marika Wolff. Kuva: Tanja Korpela
Suurilla Lehtipäivillä päätoimittaja Marja-Liisa Hakasen (kesk.) kanssa olivat mediamyyjä Rita Uusimäki (vas.) ja vt. toimitusjohtaja Marika Wolff. Kuva: Tanja Korpela
Sari Mäkelä

Lauttakylä-lehti sijoittui kolmanneksi valtakunnallisessa paikallismediakilpailussa kerran viikossa ilmestyvien paikallislehtien sarjassa. Palkinnot jaettiin tänään torstaina Suurilla Lehtipäivillä Seinäjoella.

"Lauttakylä on etusivultaan alkaen houkutteleva lehti, joka tarjoaa kiinnostavia juttuja. Erityisesti raati on vaikuttunut Lauttakylän upeasta visuaalisesta ilmeestä. Lehdessä on useita juttuja, joiden visuaaliseen toteutukseen on panostettu. Kuvat ja lehden väriteema toimivat lehdessä hienosti", toteaa tuomaristo arvostelussaan.

Uutismedian liiton järjestämässä paikallismediakilpailussa arvosteltiin 21. huhtikuuta ilmestynyt lehti.

–Kolmas sija valtakunnallisessa kilpailussa on Lauttakylä-lehdelle merkittävä asia. Olen ylpeä koko meidän porukasta. Meillä on ammattitaitoista ja työhönsä sitoutunutta väkeä tekemässä laadukasta paikallislehteä, päätoimittaja Marja-Liisa Hakanen sanoo.

–Arvokkaaksi tämän sijoituksen tekee sekin, että olimme ainoa itsenäinen paikallislehti sarjan viiden kärjessä olleista lehdistä. Muut olivat isojen mediakonsernien lehtiä. Niillä on käytössään isommat taustaresurssit, mikä usein näkyy sekä printtilehdessä että varsinkin verkkosivuilla. Paikallismediakilpailussahan arvioitiin sekä printtilehden että verkkosivujen sisältöä.

Lauttakylä-lehti on yleensä ollut paikallismediakilpailussa kymmenen parhaan joukossa. Vuonna 2010 ja 2011 lehti oli kolmen parhaan joukossa.

Hakanen korostaa, että vaikka lehteä ei tehdä kilpailuraatia, vaan lukijoita varten, välillä on hyvä saada aivan ulkopuolisten palautetta.

–Eniten kuitenkin toivomme palautetta ja juttutoiveita omilta lukijoiltamme. Se auttaa meitä kehittämään lehden sisältöä entistä kiinnostavammaksi.

Lauttiksenporukka1.jpg
Lauttakylä-lehden tekijät: Minna Karru (edessä vas.), Marika Wolff, Marja-Liisa Hakanen, Mikko Perttunen, Sari Mäkelä, Maija Tiuttu (takana vas.), Kristiina Niemi, Maarit Katajisto, Sanna Vatka ja Rita Uusimäki. Kuvasta puuttuu Minna Moisio. Kuva: Juha Rantanen

Kerran viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin Kalajokiseutu ja toiseksi Sydän-Satakunta. Viiden parhaan joukkoon sijoittuivat lisäksi Perhonjokilaakso ja Rantalakeus.

Vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien paikallislehtien paras on Alasatakunta. Sarjan toisen palkinnon sai Raahen Seutu ja kolmannen Suur-Keuruu. Viiden parhaan joukkoon sijoittuivat lisäksi KMV-lehti ja Västra Nyland.

Paikallismediakilpailun tuomaroivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat ohjaajinaan Reetta Nousiainen ja Sari Tiiro sekä päätoimittajat Nina Tuomikoski ja Timo Simula. Tuomarit painottivat painetun lehden ja verkkopalvelun muodostamaa kokonaisuutta.

Paikallismediakilpailun kahteen sarjaan osallistui yhteensä 80 lehteä.

Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka nimesi paikallislehti Västra Nylandin Uutismedian liiton kaupunki- ja paikallislehtikilpailujen Lukijan valinnaksi. Arikka valitsi voittajan kilpailuihin ilmoitettujen 105 lehden joukosta.

Västra Nylandin kanssa kärkisijasta taistelivat tiukimmin Iijokiseutu, Koti-Kajaani, Lauttakylä, Pogostan Sanomat ja Rantalakeus.

Päivitetty 11.11. klo 21.26 Lukijan valinnalla

Lukija
11.11.2021 21:45

Paikkakunnan paras!

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa
Näytä mainos