Ladataan ilmoitusta
Huittinen 10.3.2022 13:40

Huittinen organisoi keräystä ukrainalaisille – lisätietoa tulossa kaupungin verkkosivuille

Kuvituskuva: Pixapay
Kuvituskuva: Pixapay

Huittisten kaupungille on tullut paljon tiedusteluja, miten paikkakunnalle saapuvia ukrainalaisia voisi auttaa. Avun tarpeita kartoittaa parhaillaan kaupungin kokoama monialainen maahanmuuton varautumistyöryhmä.

–Tietojemme mukaan heille on jo saatu muun muassa vaatteita ja perustarvikkeita heidät vastaanottaneiden henkilöiden lähipiiristä. Apua tarvitaan kuitenkin vielä pitkään, joten jokaiselle tulee mahdollisuus auttaa, todetaan kaupungin lähettämässä tiedotteessa.

Kaupunki pyrkii tämän viikon aikana organisoimaan keräystä yhteistyössä paikallisten tahojen kanssa ja tiedottaa asiasta mahdollisimman pian nettisivuillaan.

Osa ukrainalaisista tarvitsee lähiaikoina myös pysyvämmän majoituspaikan.

Huittisten kaupungilla ei ole pysyviä majoituspaikkoja eikä valmiutta vastata asumiskustannuksista. Asiaan odotetaan lisävalaistusta valtiolta ja Maahanmuuttovirastolta. Tämänhetkisten ohjeiden mukaan maahanmuuttajien asumisen kustannukset tulevat turvapaikkahakemuksen myötä vastaanottokeskusten kautta.

Kun maahantulija on saanut oleskeluluvan, hän voi hakea Kelan asumistukea,

–Tiedossa on kuitenkin, että EU ottaa käyttöön tilapäisen suojelun direktiivin, jolloin nykyisen tiedon mukaan Suomeen tulevat ukrainalaiset pääsevät direktiivin ansiosta samalla tavalla vastaanottopalveluiden piiriin kuin turvapaikanhakijat, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Ero tavalliseen turvapaikkaan on, että heillä on myös välitön oikeus työntekoon ja opiskeluun. Maahanmuuttovirasto tekee parhaillaan käytännön järjestelyjä ja lisätietoa on tulossa heidän verkkosivuilleen.

Huittisten maahanmuuton varautumisryhmän kanssa tekevät yhteistyötä muun muassa SPR Huittinen, MIELI Tukitalo mielenterveys, Huittisten seurakunta, Huittisten Vapaaseurakunta, MLL Huittinen, Pelastakaa Lapset Huittinen sekä yksityisiä toimijoita.

Tästä Ukrainasta tuleville tarkoitettuun kaavakkeeseen (Information form for Ukranian arrivals)

Tästä Maahanmuuttoviraston sivuille

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa