Ladataan ilmoitusta
Huittinen 28.10.2020 12:56

Influenssarokotuksilla pilotoidaan myös tulevan koronarokotuksen jakelua – Tahto Areena valikoitui rokotuspaikaksi parhaana vaihtoehtona

Vs. ylilääkäri Tiia Levonen ja hoitotyönjohtaja Petteri Männistö kertovat, että Tahto Areenassa yhdistyivät monet ominaisuudet, joita kaivattiin rokotuspaikalta tämän hetken olosuhteissa. Kuva: Mikko Perttunen
Vs. ylilääkäri Tiia Levonen ja hoitotyönjohtaja Petteri Männistö kertovat, että Tahto Areenassa yhdistyivät monet ominaisuudet, joita kaivattiin rokotuspaikalta tämän hetken olosuhteissa. Kuva: Mikko Perttunen
Mikko Perttunen

Huittisten kausi-influenssarokotukset annetaan tänä vuonna ajanvarauksella Tahto Areenalla marras-joulukuussa.

Järjestelyissä on huomioitu, että rokottaminen on turvallista myös pandemia-aikana. Sisään pääsee vain tietty määrä henkilöitä kerrallaan, ja lisäksi areenalla huolehditaan kasvomaskien käytöstä ja turvaväleistä. Suojamaskivelvoite koskee kaikkia yli 15-vuotiaita. Rokotuspisteitä areenalle tulee 6–8.

Rokotusajat varataan pääsääntöisesti sähköisesti kaupungin verkkosivujen kautta. Urakkaa varten on hankittu erillinen varausjärjestelmä

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä ihmetelty, miksi rokotukset pitää järjestää juuri Tahto Areenalla. Seitsemänä rokotuspäivänä muu toiminta hallissa joudutaan perumaan. Perusturvajohtaja Kristiina Piirala muistuttaa, että päätös on tehty nyt koronan näkökulmasta.

Vs. ylilääkäri Tiia Levonen seisoo päätöksen takana somepaineesta huolimatta:

–Esimerkiksi seurakuntakeskusta pohdittiin yhtenä vaihtoehtona, mutta Tahto Areena todettiin kaikilta osin parhaaksi vaihtoehdoksi. Asukkailta on kyllä tullut hyviä ehdotuksia, mutta muut tilat eivät täytä kaikkia tarvittavia kriteereitä. Kiusallamme emme tätä tee, vaan on tarvinnut priorisoida asioita.

Viime vuosien tapainen rokotusten antaminen vuoronumerolla terveyskeskuksessa ei pandemian vuoksi tullut kysymykseen. Ylimääräisiä ihmisiä ei näet haluta samaan tilaan sairaiden kanssa. Rokotteen saamisen jälkeen tarvitsee myös odottaa kymmenisen minuuttia, ja tähän odotteluun tarvitaan tilaa. Lisäksi Levosen ja hoitotyönjohtaja Petteri Männistön mukaan Tahto Areenan ilmanvaihto on hyvä, mikä on myös tärkeä asia. Päätöksessä painoi sekin, että Tahto Areenalla on valmiiksi kaupungin tietoverkko.

–Tällä pilotoidaan myös sitä, että kun koronarokotus jossain vaiheessa saadaan, meidän pitää rokottaa se kymmenen tuhatta ihmistä jossain, Levonen ja Männistö muistuttavat.

Vaikka Huittisissa on ollut vasta yksi todennettu koronatapaus, on altistuneita jatkuvasti. Testejä tehdään päivästä riippuen 15–40. Huittisissa on kuitenkin ehkä liikaakin tuudittauduttu viruksen poissaoloon.

Toisaalta jäljitystyökin on kaupungissa hyvällä mallilla. Parikymmentä sairaanhoitajaa on saanut jäljityskoulutuksen, ja heitä voidaan hälyttää työhön heti, kun huittislaisella todetaan koronavirus.

THL:n mukaan samanaikaisesti koronan kanssa sairastettu kausi-influenssa on huono yhdistelmä kenelle tahansa, mutta varsinkin riskiryhmille. Siksi influenssarokotteen ottaminen on tänä vuonna erityisen tärkeää.

Kunnilla on lakisääteinen velvoite järjestää influenssarokotukset niille, joille se lain mukaan kuuluu. Viime vuonna Huittisissa jaettiin noin 1300 rokotetta, nyt Tahto Areenalla on varauduttu rokottamaan 1400 huittislaista, minkä lisäksi rokotuksia annetaan myös muiden vastaanottojen yhteydessä ja esimerkiksi vanhustenhuollossa. Vampulaan ei tule omaa rokotuspaikkaa, vaan vampulalaisten toivotaan hakeutuvan Lauttakylään.

Tahto Areenalle yhdelle ajanvaraukselle voi tulla kaksi henkilöä, kuten pariskunta tai lapsi ja vanhempi.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmään kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri, asepalvelukseen astuvat sekä kaikki alle 7- ja yli 65-vuotiaat.

Huomioi rokotukseen tullessasi

–Tule riittävän ajoissa parkkipaikalle, mutta siirry sisäänkäyntiovelle kuitenkin vasta hetkeä ennen omaa aikaasi.

–Sisäänkäyntejä on kaksi, ilmoittautumisen yhteydessä saa tiedon, kumpi ovi on kyseessä.

–Omaa suojamaskia suositellaan, mutta tarvittaessa maskin saa myös sisääntulon yhteydessä.

–Pue yllesi vaatteet, joissa olkavarren saa helposti paljaaksi.

–Areenalle ei saa tulla nastakengillä tai -pohjallisilla, eikä rokotustilasta odotustilaan ulkokengillä, joten varaa mukaan omat sisäkengät, mikäli et halua kulkea sukkasillaan.

–Älä tule rokotukseen sairaana!

Info

Influenssa-ajanvaraukset tehdään sähköisessä ajanvarauksessa

Mikäli tähän ei ole mahdollisuutta, tai kaipaa apua ajanvaraukseen, voit soittaa 2.11.–3.12. välisenä aikana maanantaista torstaihin kello 8.30–11.30 numeroon 044 772 8321

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa