Ladataan ilmoitusta
Huittinen 16.12.2021 15:49

Koronapassi käytössä Huittisten uimahallissa ja kaupungin liikuntatiloissa – Huittisten koronatyöryhmä suosittelee otteluihin ja turnauksiin osallistuville pikakotitestejä

Kirjastoon ja nuorisotilaan pääsee ilman passia.

Kuvituskuva: thl.fi
Kuvituskuva: thl.fi

Huittisten uimahallissa ja kaupungin sisäliikuntatiloissa otettiin tiistaina 14.12. käyttöön koronapassi. Käytäntö on voimassa toistaiseksi.

Koronapassia ei edellytetä sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia. Huittisten kaupungin tiloista ne tarkoittavat kaupungin kirjastoja ja nuorisotiloja.

Käytännöstä päätti Huittisten kaupungin koronatyöryhmä aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti. Ryhmä perustelee päätöstään, sillä että käytännöllä varaudutaan "vuodenvaihteen lomakauteen ja aluehallintoviranomaisen määräysten mahdolliseen jatkumiseen tammikuulle".

Koronatyöryhmän tiedotteessa todetaan lisäksi, että kaupunki haluaa kantaa vastuun omalta osaltaan, jotta koronatilanne saadaan jälleen hallintaan. Koronapassin avulla palvelut voivat edelleen toimia normaalisti eikä tiloja tarvitse sulkea.

Huittisten uimahallissa ja kuntosalilla kävijät näyttävät koronapassin uimahallin lipunmyyntitiskillä, jossa se tarkastetaan skannaussovelluksella. Kun aamu-uinnin kävijämäärät ovat pienet, passeja ei tarkisteta, vaan terveysturvallisuudesta huolehditaan turvavälein.

Maskin käyttöä suositellaan uimahallin aulassa ja pukuhuoneissa.

Sallilan uimatila on jo joulutauolla ja aukeaa vasta tammikuussa.

Työryhmä muistuttaa, että kaupungin liikuntatilojen seurakäytössä jokaisella seuralla on velvollisuus huolehtia siitä, että jokaisella heidän vuoroilleen saapuvilla toimijoilla ja yli 16-vuotiailla harrastajilla on koronapassi. Passia ei edellytetä alle 16-vuotiailta.

Koronapassia ei AVI:n ohjeiden mukaisesti vaadita kahden ylimmän sarjatason joukkueilta.

AVI:n 9.12.2021 päivitettyjen ohjeiden mukaisesti vaatimus koronapassista ei koske tilaisuuden työntekijöitä tai esiintyjiä eikä esimerkiksi urheiluottelun pelaajia tai toimitsijoita tai joukkueiden huoltohenkilöitä tai tilaisuuden järjestämiseen osallistuvia talkoolaisia. Huittisten koronatyöryhmän 16.12. päivätyssä tiedotteessa todetaan, että koronapassia ei tarkasteta näiltä henkilöiltä, vaikka he olisivat yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön. Jos tällainen henkilö siirtyy tehtävänsä päätyttyä seuraamaan tapahtumaa, täytyy häneltä koronapassi tarkastaa kuten muultakin yleisöltä, jos järjestäjä on ottanut passin käyttöön.

Huittisten koronatyöryhmä suosittelee otteluihin ja turnauksiin osallistuville pikakotitestien käyttöönottoa. Tiedotteessa todetaan, että testi ei korvaa koronapassia eikä ole yhtä luotettava kuin terveysviranomaisten ottamat testit, mutta pikatestauksella voi varmistaa oman terveydentilansa.

Koronapassina toimii Euroopan unionin koronatodistus, jonka voi ladata Omakannasta. EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina.

LUE LISÄÄ koronapassista täältä.

Päivitetty 16.12. lisäämällä kappale, jossa mainitaan, ettei vaatimus koronapassista koske tilaisuuden työntekijöitä jne. Samoin on lisätty koronatyöryhmän suositus pikakotitestien käytöstä.

Kylvis
14.12.2021 10:50

Näissä päätöksissä ei toteudu yhdenvertaisuuslaki. Mikäli haluat pitää itselläsi vapauden päättää olla ottamatta kokeellista rokotetta, tai et voi ottaa sitä terveydentilasi vuoksi, niin et pysty käyttämään kaupungin palveluita, vaikka rokottamatonkin maksaa tuloistaan veronsa esim. uimahallin ja sisäliikuntatilojen ylläpitoon. Nyt pitää alkaa keskustelu siitä, että jos ei saa käyttää palveluja ilman koronapassia, niin ei silloin pitäisi tarvita maksaa enää kunnallisveroakaan. Ps. En ole normaalisti rokotevastainen...vain tähän ko. rokotteeseen olen.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa