Ladataan ilmoitusta
Huittinen 23.12.2019 13:00

Öljyä Pukinojassa

1500 litraa kevyttä polttoöljyä sisältänyt säiliö vuoti ojaan Huittisten keskustan liepeillä

Pukinojaan ei valu enää lisää öljyä, tilanne on saatu hallintaan.
Pukinojaan ei valu enää lisää öljyä, tilanne on saatu hallintaan.
Mikko Perttunen

Huittisten Autokadulla sijaitsevassa kiinteistössä sattunut polttoainesäiliön vuoto valutti Huittisten keskustassa virtaavaan Pukinojaan joulukuun alussa mahdollisesti jopa satoja litroja öljyä.

–Ojassa havaittiin öljykalvo 5. joulukuuta. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän maanpäällinen, kevyttä polttoöljyä sisältävä säiliö oli rikkoutunut ja vuotanut. Tämä öljy oli sitten salaojien kautta kulkeutunut Pukinojaan, aluepalomestari Jari Eno valottaa.

Pelastuslaitos asensi välittömästi ojaan imeytyspuomeja, ja vuoto onnistuttiin paikantamaan nopeasti Autokadun tontille. Vielä saman päivän ja itsenäisyyspäivän aikana tontilta poistettiin lievästi saastunutta maamassaa noin 60 tonnia.

Jari Eno kertoo, ettei lisää öljyä enää vuoda Pukinojaan. Kovat sateet saattavat irrottaa vielä pieniä määriä öljyjäämiä hulevesiviemäreistä, mutta tilanne on käytännössä saatu hallintaan, eikä pelastuslaitos tee enää akuutteja torjuntatöitä. Imeytyspuomit ovat edelleen kolmessa kohdassa ojaa.

–Öljy on vähän sellaista, että kun sitä joutuu pisarakin veden pinnalle, se leviää kuin sitä olisi useampikin litra. Tällä hetkellä on menossa jälkitorjuntavaihe, jota hoitaa Huittisten kaupunki.

Öljyä ehti vuotaa Pukinojaan kuitenkin melkoisesti. Säiliössä oli öljyä noin 1 500 litraa, joista Enon mukaan jopa muutama sata litraa on voinut kulkeutua ojalle asti. Sitä oli kulkeutunut pieni määrä myös viemäriin ja sitä kautta jätevedenpuhdistamolle.

Vaikka saastunut maa-aines kuljetettiin välittömästi pois, tullaan maaperä vielä analysoimaan, ja sen pohjalta tehdään lähiviikkoina tarvittavia lisätoimenpiteitä.

Öljyvahingon jälkitorjunnan valvontavastuu on Huittisten kaupungilla.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa