Ladataan ilmoitusta
Huittinen 8.5.2020 11:00

Huittisten museo tallentaa kaupunkilaisten kokemuksia korona-arjesta

-Kaikki korona-ajan kokemukset ovat arvokkaita. Tärkeää olisi tallentaa myös sellaista arkea, jossa muutokset ovat vähäisiä, museonjohtaja Satu Rantala sanoo.
-Kaikki korona-ajan kokemukset ovat arvokkaita. Tärkeää olisi tallentaa myös sellaista arkea, jossa muutokset ovat vähäisiä, museonjohtaja Satu Rantala sanoo.
Marja-Liisa Hakanen

Huittisten museo ryhtyy tallentamaan kaupunkilaisten kokemuksia pandemia-ajasta ja kaipaa yleisön apua tallennustyöhön. Museonjohtaja Satu Rantala Huittisten museosta kertoo, että kiinnostavia ovat kaikkien ajatukset, sillä olipa sitten koululainen, työikäinen, yrittäjä, töissä tai lomautettuna, korona ja rajoitukset vaikuttavat kaikkiin.

-Kerro meille, millaista on sinun korona-arkesi. Miten kotikoulu, etätyöt tai karanteeni on sujunut? Miten tilanne on muuttanut toimintaa maatilallasi tai yrityksessäsi? Miten pidät yhteyttä läheisiisi, mistä olet saanut apua?

Jokainen voi tallentaa ajatuksiaan esimerkiksi kirjoittamalla, valokuvaamalla, videoimalla tai piirtämällä. Tekstit voivat olla esimerkiksi lyhyitä päiväkirjamerkintöjä tai pidempiä kertomuksia. Tärkeää olisi tallentaa myös sellaista arkea, jossa muutokset ovat vähäisiä.

-On tärkeää saada mahdollisimman monipuolinen kuva korona-arjesta. Toivon, että mahdollisimman moni osallistuu tallennustyöhön. Se voisi olla vaikka perheen yhteinen projekti. Kaikki kokemukset ovat arvokkaita, Satu Rantala korostaa.

Museo voi ottaa vastaan sähköisessä muodossa olevia aineistoja jo nyt, mutta muita voidaan vastaanottaa vasta sitten kun koronapandemian rajoitukset on purettu. Aineisto tallennetaan Huittisten museon arkistoon, jossa se on museon ja esimerkiksi tutkijoiden käytettävissä museon käyttösääntöjen mukaisesti, muun muassa niin, että vastaajien anonymiteetti säilyy.

-Muun nykydokumentoinnin rinnalla museon tärkeä tehtävä on tallentaa myös tätä poikkeusaikaa. Näin jätämme tuleville sukupolville tietoa siitä, miten kriisi vaikutti huittislaisten elämään. Mikäli haluaa jakaa korona-arkensa kanssamme, kannattaa ottaa yhteyttä, Rantala kehottaa.

Tarkempia ohjeita ja tietoa muun muassa aineiston käytöstä saa lähettämällä sähköpostia museolle osoitteeseen

museo@huittinen.fi

tai puhelimitse 044 5604 319

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa