Ladataan ilmoitusta
Huittinen 15.5.2021 11:40

Lauttakylä-lehden vaalikone avoinna kuntalaisille

Lauttakylä-lehden vaalikoneet ovat nyt avoinna ja kaikkien kuntalaisten käytettävissä. Huittislaisille ja sastamalalaisille on oma vaalikoneensa. Kun vastaat vaalikoneen väittämiin, kone näyttää ehdokkaat, joiden vastaukset ovat lähinnä omaa kantaasi. Aloita vastaaminen klikkaamalla ”selaa kohteita”.

Klikkaamalla ehdokkaan nimeä näet, miten hän on vastannut, ja voit verrata hänen vastauksiaan omiin vastauksiisi. Ehdokkaiden vastauksia voi selata, vaikkei itse vastaakaan vaalikoneeseen.

Vaalikone toimii hiukan eri tavalla tietokoneella ja mobiilissa. Jos menet vaalikoneeseen esimerkiksi kännykällä, klikkaa ensin "aloita" ja vastaa sen jälkeen vaalikoneen väittämiin. Kun olet vastannut kaikkiin, klikkaa "tulos", niin kone näyttää ehdokkaat, joiden vastaukset ovat lähinnä omiasi. Klikkaamalla ehdokkaan kuvaa ja "vertaa vastauksia", näet ehdokkaan vastaukset. Sinun vastauksesi näkyy pallona, jossa on lehden logo, ehdokkaan vastaus on harmaa pallo. Ehdokaslistaan voit palata klikkaamalla "tulos.".

Lauttakylä-lehden vaalikone on ollut hyvin suosittu. Huittisten ehdokkaista valtaosa on vastannut vaalikoneeseen, mutta aivan kaikki eivät sitä kuitenkaan ole tehneet.

Lauttakylä-lehden vaalikoneen teknisestä toteutuksesta on vastannut oululainen Zef Oy, jonka käsialaa ovat myös monet valtakunnalliset vaalikoneet. Paikallislehtien yhteishankintana tehdyssä vaalikoneessa on Lauttakylä-lehden lisäksi mukana 10 muuta itsenäistä paikallislehteä eri puolilta Suomea.

Vaalikoneisiin pääset tästä

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa