Ladataan ilmoitusta
Satakunta 22.10.2021 20:30

Satakunnassa ilmaantuvuus on edelleen korkea, mutta sairaalahoidon tarve on vähentynyt

THL:n ilmaantuvuusluku koronakartan perusteella tänään 22. lokakuuta on 132 / 100 000 asukasta / 14 vrk. Alueellisesti ilmaantuvuus on suurinta Kankaanpäässä, Raumalla ja Huittisissa, kerrotaan Satasairaalan tiedotteessa.

Lokakuun aikana on Satakunnassa todettu 429 koronatapausta, joista 11 prosenttia on todettu yli 70-vuotiailla. Työikäisten (21–60 vuotta) osuus kaikista on 58 prosenttia. Alle 10-vuotiaita lapsia on 12 prosenttia.

Erikoissairaanhoidon tarve Satakunnassa on selvästi rauhoittunut. Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidossa vain kaksi eristyksessä olevaa Covid-potilasta, joista toinen on tehohoidossa. Perusterveydenhuollon yksiköiden vuodeosastoilla on 8 koronapotilasta. Arvioiden mukaan sairaalahoitoa tarvitsee tulevalla viikolla noin 14–16 uutta potilasta, joista todennäköisesti erikoissairaanhoitoa tarvitsee 8–10 uutta potilasta. Tehohoitoa arvioidaan tarvittavan 1–2 potilaalle. Perusterveydenhuollon kuormituksen arvioidaan lisääntyvän, sillä osa nyt sairastuneista hauraista ja monisairaista potilaista on rajattu raskaiden hoitojen ulkopuolelle.

Satakunnassa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 74,3 prosenttia ja kaksi annosta 66,3 prosenttia väestöstä. Maakunnassa ollaan hieman jäljessä valtakunnallisesta keskiarvosta, mutta ero on kaventunut. Viime viikolla ykkösrokotuksia otettiin selvästi aktiivisemmin, kuin edellisillä viikoilla. Erityisesti nuorempien henkilöiden rokotusaktiivisuus näyttää nousseen. Kimmokkeena on todennäköisesti ollut käyttöön otettu koronapassi.

THL linjasi tällä viikolla, että kolmansia koronarokotuksia laajennetaan kaikkiin 60 vuotta täyttäneisiin, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 sekä laitoksissa ja hoivakodeissa asuviin. Jo aiemmin kolmansia rokotuksia on annettu alkuvuodesta tiheällä annosvälillä rokotukset saaneille. Kolmannen rokotuksen voi antaa, kun vähintään kuusi kuukautta on kulunut toisesta rokotuksesta. Satakunnan kunnat ovat varustautuneet rokotusten antamiseen, ja niiden tahti kiihtyy noin 4–5 viikon kuluttua, kun määräaika toisesta rokotuksesta on kulunut.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä jatkaa etätyösuositusta edelleen marraskuun puoleenväliin asti. Hybridistrategiaan perustuen ATTR ei suosittele uusia rajoituksia Satakuntaan, mutta koska Satakunnan koronatilanne on edelleen selvästi aktiivinen, on tärkeää muistuttaa, että Satakunnassa on edelleen voimassa laaja maskisuositus.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa