Ladataan ilmoitusta
Huittinen 19.5.2021 16:00

Koronarokotukset ja -näytteenotto sotkevat kesällä kiireetöntä terveydenhuoltoa

Arkistokuva: Mikko Perttunen
Arkistokuva: Mikko Perttunen
Mikko Perttunen

Korona ja koronarokotukset vaikuttavat perhe- ja terveyskeskuksen toimintaan kesällä 2021.

Koronarokotukset ja koronanäytteenotto jatkuvat läpi kesän. Etenkin koronarokotuksiin, mutta edelleen myös koronanäytteenottoon kuluu paljon työaikaa, kerrotaan Huittisten kaupungilta.

Koronarokotuksia varten on saatu kohtuullisesti tehtyä rekrytointeja Huittisiin, mutta kokonaisuudessaan sijaistarve olisi kesälle suurempi. Tällä hetkellä sijaissaatavuustilanne on kuitenkin haastava, sillä tarve on samanlainen koko maakunnassa ja maassa. Tilanne tuleekin vaikuttamaan jonkin verran tulevana kesänä sekä perhekeskuksen avoterveydenhuollon että terveyskeskuksen avosairaanhoidon toimintaan, sillä näistä yksiköistä eniten rokottamiseen osallistutaan.

Avosairaanhoidossa tilanne voi kesällä näkyä ajoittain kiireettömässä hoidossa, sillä omahoitajia osallistuu koronarokotuksiin vuorotellen. Omahoitajan ollessa poissa, puheluihin vastaa toinen sairaanhoitaja, mutta vastaaminen on ajoittain hitaampaa. Puheluihin vastataan kuitenkin edelleen pääsääntöisesti saman päivän aikana.

Kiireelliset ja päivystykselliset asiat hoidetaan normaalisti. Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa on tavoitteena hoitaa lukuvuoden 2020–2021 määräaikaistarkastukset ja rokotukset kesäkuun aikana loppuun.

Neuvolassa käyntejä saatetaan joutua perumaan lyhyellä varoitusajalla, mutta toisaalta kaikkien rokotusresurssien varmistuessa noin 1–2 viikkoa etukäteen, neuvola-ajalle voidaan kutsua tiedossa olevia asiakkaita myös lyhyellä varoitusajalla kesä-heinäkuussa. Kaupungilta neuvotaan olemaan omaan terveydenhoitajaan tavanomaisesti yhteydessä ikäkausineuvola-ajan sopimiseksi.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa