Ladataan ilmoitusta
Huittinen 15.1.2021 10:54

Huittisissa saatu ensimmäiset koronarokotteet – Rokotusjärjestys THL:n suositusten mukainen

Kuvituskuva: Pixapay
Kuvituskuva: Pixapay
Marja-Liisa Hakanen

Huittisiin saatiin ensimmäiset koronarokotteet tällä viikolla, ja rokottaminen on aloitettu. Myös kahden seuraavan viikon rokotemäärät ovat kaupungin lähettämän tiedotteen mukaan jo alustavasti tiedossa. Rokotusjärjestyksessä noudatetaan THL:n suosituksia.

Hoitotyön johtaja Petteri Männistö Huittisten terveyskeskuksesta kertoo, että tällä viikolla Huittisiin tuli 50 rokoteannosta ja samaa määrää odotellaan myös kahtena tulevana viikkona.

–Se määrä rokotetaan kuin rokotteita saadaan. Tarkkaa määrää ei tosin välttämättä aina etukäteen tiedetä, Männistö toteaa.

Koska rokotteesta saattaa tulla lieviä rokoteoireita, kaikkia samassa terveydenhuollon yksikössä työskenteleviä ei Männistön mukaan rokoteta samaan aikaan.

Ensi vaiheessa rokotettavia henkilöitä on Huittisissa 450. Heitä ovat terveyskeskuksessa todettuja tai epäiltyjä Covid-potilaita hoitava henkilökunta, joka työskentelee vuodeosastolla, päivystyksessä ja infektiovastaanotolla sekä koronanäytteiden ottajat ja ensihoidon väki. Sen jälkeen aletaan rokottaa ympärivuorokautisen hoivan henkilökuntaa ja asukkaita,

Seuraavassa ryhmässä rokotuksen saavat iäkkäimmät kotona asuvat sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.

Huittisissa on koronarokotukset on suunniteltu ja valmisteltu hyvissä ajoin, joten kaikki rokotteen haluavat yli 16-vuotiaat pystytään rokottamaan.

–Pystymme rokottamaan ainakin noin tuhat henkeä viikossa, kun rokotteita alkaa tulla enemmän. Rokottajia on nyt kuusi, mutta tarvittaessa pystymme irrottamaan sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia muista tehtävistä rokottamiseen, Petteri Männistö kertoo.

Niin isoihin rokotusmääriin ei kuitenkaan taideta hetkeen päästä, sillä rokotteita tulee kuntiin aluksi pieniä määriä, arviolta noin 50 rokotetta viikossa. Satasairaala jakaa ne kuntiin väkiluvun mukaisesti. Kevään aikana rokotemäärät kasvavat, kun rokotteita saadaan Suomeen enemmän, ja uudet rokotteet saavat myyntilupia.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa