Ladataan ilmoitusta
Huittinen 13.7.2020 13:30

Museo kaipaa muistoja kivikoulusta – pikkumuistotkin erittäin tervetulleita

Rakenteilla oleva kivikoulu viime vuosisadan puolivälissä. Kuva: Erkki Nuutinen / Huittisten museo
Rakenteilla oleva kivikoulu viime vuosisadan puolivälissä. Kuva: Erkki Nuutinen / Huittisten museo

Moni huittislainen ikäluokka on kerryttänyt koulumuistojaan Kivikoulun käytävillä. Mieliin ovat kenties jääneet legendaariset opettajat, lempiaineet, välituntipuuhat, hammaslääkärikäynnit tai kouluruoan suosikit ja inhokit.

Kivikouluna tunnettu Lauttakylän koulu valmistui 1952, ja sitä laajennettiin ja uudistettiin 1991. Nyt, kun käyttökiellossa oleva koulu odottaa purkamista, keräävät Huittisten museo ja Huittisten Kotiseutuyhdistys yhteistyössä Kivikouluun liittyviä muistoja.

Toiveena on, että museon arkistoon saadaan muistoja Kivikoulun arjesta koko sen toiminta-ajalta 1950-luvulta 2010-luvulle asti. Tervetulleita ovat niin oppilaiden, opettajien kuin muunkin henkilökunnan muistot ja kouluun liittyvät valokuvat. Muistot voivat olla lyhyitä välähdyksiä koulun tapahtumista tai pidempiä kertomuksia koko kouluajalta – ehkä jopa useamman sukupolven yhteisiä muisteluita.

Museosta painotetaan, että kaikki kouluun liittyvät muistot ovat arvokkaita, tuntuisivatpa ne kuinka vähäpätöiseltä tahansa.

fakta

Muistoja voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen museo@huittinen.fi. Mikäli muistoja ei halua itse kirjoittaa ylös, voidaan sopia haastattelusta. Valokuvat voi toimittaa museolle joko sähköisessä muodossa tai paperisina. Kuva voidaan myös skannata museon arkistoon, jolloin alkuperäinen kuva palautetaan omistajalle.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa