Ladataan ilmoitusta
Huittinen 30.3.2020 14:45

Korona tulee näkymään myös seurakuntien kirkollisverotuotossa

Viime vuodelta Huittisten seurakunnassa tilikauden ylijäämä oli reilut 43 000 euroa.

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay
Minna Karru

Koronapuheitta ei selvitty Huittisten seurakunnan kirkkoneuvoston kokouksessakaan.

Tilinpäätös ja vuosikertomus hyväksyttiin muutoksella, jossa yleisellä tasolla pohditaan koronan vaikutuksia seurakunnan talouteen:

”Arvioitaessa koronaviruksen vaikutuksia kirkollisverotuottoon on oleellista kuinka suuri osuus veronmaksajista lomautetaan ja kuinka kauan lomautukset kestävät. Kirkkohallitus on laskenut, että jos lomautettujen osuus on 50 prosenttia työvoimasta ja lomautukset kestävät 6 kuukautta, koko työvoiman ansio alenee vuodessa 10 prosenttia. Myös mahdolliset irtisanomiset lomautusten ohella ja erityisesti mahdollisten konkurssien yhteydessä vaikuttavat kirkollisverotuottoon.”

Muutoskohtaan kirjattiin myös: ”Pitkittyessään koronaviruspandemia vaikuttanee myös seurakunnan toimintakuluihin, mikäli toimintojen supistaminen jatkuu ja sen seurauksena jouduttaisiin lomauttamaan omaa henkilöstöä."

Lisäksi mainittiin: ”Alkuvuoden epävarmuus sijoitusmarkkinoilla näkyy pörssikurssien jyrkkänä laskuna, millä voi olla vaikutusta seurakunnan sijoitusten arvoon.”

Viime vuonna Huittisten seurakunnassa kertyi toimintatuottoja 238 286 euroa. Ulkoisia toimintakuluja oli 1 807 040 euroa, jossa oli laskua edellisvuoteen noin 6 prosenttia.

Henkilöstökulutkin laskivat edellisvuodesta, niitä oli 1 087 423 euroa. Henkilöstökulujen osuus toimintakuluista on 60 prosenttia. Henkilöstökuluja laski muun muassa lapsityönohjaajan irtisanoutuminen ja tehtävän täyttäminen vasta tänä vuonna.

Verotulojen ja valtionrahoituksen osuus on rahdun edellisvuotta suurempi, kaikkiaan olivat yhteensä 1 893 390 euroa.

Tilikauden ylijäämä on 43 749 euroa. Taseessa on edellisten kausien ylijäämä/alijäämätilillä euroja 791 070.

Hautainhoitorahastossa tilikauden ylijäämä on 13 529 euroa.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa