Ladataan ilmoitusta
Huittinen 22.12.2020 14:04

Huittisten joukkoaltistumisesta ei toistaiseksi jatkotartuntoja – Oireisia on testattu, tulokset negatiivisia

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay
Marja-Liisa Hakanen

Huittisissa tapahtui 9. ja 10. joulukuuta kolmessa lasten voimisteluryhmässä joukkoaltistuminen koronainfektiolle. Tartunnan lähde oli peräisin Pirkanmaalta.

Kaikki 27 altistunutta tavoitettiin heti ja asetettiin karanteeniin. Osalle altistuneista on tullut oireita ja heidät on testattu, mutta testitulokset ovat olleet negatiivisia.

–Jatkotartuntoja ei siten ainakaan toistaiseksi ole ilmennyt, mikä on tietysti hyvä asia, totesi Huittisten kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Tiia Levonen maanantai-iltapäivällä.

Hän muistuttaa, että joulun ja uudenvuoden aikaan on erittäin tärkeää noudattaa kokoontumisrajoituksia, jotta koronatilanne saadaan pysymään kurissa.

–Huittisissa on ollut vasta kolme varmennettua koronainfektioon sairastunutta, mikä on erinomainen asia. Jotta tilanne pysyisi edelleen hyvänä, kannattaa joulua viettää vain pienessä piirissä ja noudattaa kaikkia turvatoimia.

–Kannattaa ajatella, että tämä on nyt tämä yksi joulu. Ensi vuonna asiat voivat olla jo aivan toisin, kunhan nyt maltetaan olla varovaisia.

Huittisissa otetaan päivittäin noin 40 koronavirusnäytettä. Osastonhoitaja Kaisu Härkälä kertoo, että loppuviikkoa kohti testattavien määrä yleensä vähän lisääntyy.

–Määrä on muutenkin ollut hienoisessa kasvussa. Testiin pääsee yleensä samana tai seuraavana päivänä, riippuen siitä, mihin aikaan meille soittaa, Härkälä sanoo.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa