Ladataan ilmoitusta
Huittinen 27.12.2021 15:48

Huittinen tuplaa rokotustahdin – Tavoitteena antaa 4 500 kuntalaiselle kolmas koronarokote kahdessa viikossa

Huittinen tuplaa rokotustahdin tammikuussa viikoilla 2 ja 3. Arkistokuva: Erika Tilander.
Huittinen tuplaa rokotustahdin tammikuussa viikoilla 2 ja 3. Arkistokuva: Erika Tilander.
Marja-Liisa Hakanen

Huittisissa laitetaan nyt toden teolla vauhtia koronarokotuksiin. Hoitotyön johtaja Petteri Männistö Huittisten terveyskeskuksesta kertoo, että tammikuussa viikoilla 2 ja 3 järjestetään Tahto Areenalla massiiviset rokotukset. Valtaosa kaksi rokotetta saaneista on nyt kolmannen koronarokotuksen piirissä.

–Lähes 2 000 henkilöä on jo rokotettu kolmannen kerran, mutta vielä pitää rokottaa noin 5 500, joista noin 700:lla ei kuitenkaan ole kulunut vielä riittävästi aikaa kakkosrokotuksesta.

Männistön mukaan Huittisissa pystytään rokottamaan noin 4 500 henkilöä kahdessa viikossa, kun rokotustahtia nopeutetaan huomattavasti.

–Satsaamme noihin kahteen viikkon todella paljon. Ison joukon rokottaminen onnistuu, kun rokotusaika on vain viisi minuuttia ja avustavaa henkilökuntaa lisätään. Rokottamista helpottaa myös se, että meillä on käytössä hyvä, väljä tila, johon mahtuu iso joukko rokotettavia koronaturvallisesti. Tämä on tärkeää jo omikroninkin takia. Tämä on iso rutistus meille, mutta sen jälkeen voidaan keskittyä taas muihin töihin.

Rokottamista edesauttaa sekin, että tilat ja toiminta ovat jo entuudestaan tuttuja sekä rokottajille että rokotettaville. Muun muassa se oli yksi syy, miksi massarokotukset järjestetään Tahto Areenalla.

–Olisi hankalaa ohjata esimerkiksi ikäihmisiä jonnekin uuteen paikkaan. Tahto Areenalla saadaan asiat toimimaan hyvin ja terveysturvallisesti. Sieltä löytyy myös tietoverkko, jota tarvitaan. Kun tuo pari viikkoa on ohi, Tahto Areenaa ei vähään aikaan tarvita rokottamiseen.

THL suosittelee kolmatta koronarokotetta kaikille yli18-vuotiaille ja sitä vanhemmille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. THL suosittelee myös, että toisen ja kolmannen koronarokotuksen annosväliä lyhennetään. Sen mukaan 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen rokotteen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta, vähintään kuitenkin kolme kuukautta.

–Oma rokotusväli kannattaa tarkistaa huolellisesti, sillä kolmatta rokotusta ei anneta päivääkään ennen, Petteri Männistö korostaa.

Alle 60-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, voivat saada kolmannen rokotteen 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta, väliä pitää olla vähintään 4 kuukautta.

–Toivomme, että kaikki, joilla kakkos- ja kolmosrokotteen aikaväli on tullut täyteen, varaisivat ajan viikoilla 2 ja 3, koska sen jälkeen rokotuksen vähenevät huomattavasti.

Kolmosrokotteena annetaan joko Modernaa tai Comirnatya.

Alle 30-vuotiaat miehet eivät voi varata samoja rokotusaikoja kuin muut, koska heille voidaan antaa vain Comirnaty-rokotetta, joten heille avautuu myöhemmin oma ajanvaraus.

–Myöskään voimakkaasti immuunipuutteiset eivät voi varata aikaa sähköisen ajanvarauksen kautta.

Petteri Männistö korostaa, että jokaisen on hyvä valmistautua rokotustilanteeseen huolellisesti. Kun rokotusaika on vain viisi minuuttia, ei viivästyksiin ole aikaa.

–Meille tulee lisää avustavaa henkilökuntaa, joka auttaa esimerkiksi ikäihmisiä, mutta yhtään ylimääräistä aikaa ei silti ole. Kannattaa pukeutua niin, että olkavarren saa helposti paljaaksi.

Jokaisen on hyvä selvittää kakkosrokotuksen tarkka aika, jotta osaa kertoa sen kolmosrokotukseen mennessään. Mukaan on otettava Kela-kortti.

Rokotukseen mennään maski päässä vain terveenä, ja vain varatulle ajalle. Paikalla on hyvä olla hyvissä ajoin, mutta sisään pääsee vain täsmälleen omalla ajalla.

Rokotusaika varataan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa. Ajanvaraus avautuu perjantaina 31. joulukuuta aamuyhdeksältä. Varauksen voi tehdä kaupungin verkkosivulla www.huittinen.fi/rokotukset.

Linkki ajanvaraukseen löytyy tästä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa