Satakunta 1.8.2020 19:09

Kolme uutta koronatapausta Satakunnassa tänään - Kaikkien tartunnanlähde selvillä

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay
Minna Karru

Satakunnassa todettiin tänään lauantaina kolme uutta korona covid 19 -infektiota. Kaikkien kolmen tartunnanlähde on selvitetty yhteistyössä Porin perusturvan kanssa ja lähikontaktit asetettu karanteeniin. Tapauksilla ei ole yhteyttä keskenään.

Yksi tartunnoista on peräisin Riikan matkalta, siellä positiiviseksi todetulta henkilöltä. Muut kaksi ovat saaneet tartunnan kahdelta aiemmin diagnosoidulta covid-potilaalta,

-Uusien altistuneiden määrä jäi melko alhaiseksi. Kotikaranteeniin jouduttiin tänään asettamaan 12 henkilöä, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo.

-Kolme sairastunutta on kotieristyksessä. Sairaalassa ei ole hoidossa covid-potilaita.

Satakunnassa on nyt todettu 76 uuden koronaviruksen aiheuttamaa tapausta.

-Kahden viime viikon aikana Satakunnan uusien tapauksien esiintyvyys on ylittänyt Suomen keskiarvon, mutta on edelleen matala. Kontaktit on huolellisesti selvitetty ja valtaosa tapauksista liittyy kahteen tartuntaketjuun, Uusitalo-Seppälä sanoo.

Ylilääkäri muistuttaa, että viranomaisten yhdessä suorittama altistuneiden kartoittaminen ja karanteeniin asettaminen on tärkeässä roolissa epidemian rajoittamisessa, mutta jokaisen yksilön vastuulla on pyrkiä huolehtimaan siitä, että ei omalla käytöksellään altista muita henkilöitä tartunnalle.

-Hyvä käsihygienia, turvavälit, oikea yskimistekniikka ja se, että sairaana pysytään kotona eikä altisteta muita, on erittäin tärkeää. Ulkomaille matkustamista kannattaa harkita erittäin tarkkaan, sillä tilanteet eri maissa vaihtuvat nopeastikin. Viranomaisten ohjeet kontaktien minimoimisesta matkan jälkeen tulee ottaa vakavasti. Näin nyt tapahtuikin, Uusitalo-Seppälä toteaa.

-Testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Jos on hengitystieinfektion oireita, voi täyttää netissä omaolo.fi sivuston koronakyselyn tai soitata 116 117 ja hakeutua testiin.

-Satakunnassa on tällä hetkellä liikkeellä runsaasti tavanomaista flunssaa aiheuttavaa rinovirusta. Samat keinot kuin koronaviruksen torjunnassa auttavat ehkäisemään rinoviruksen leviämistä, ylilääkäri huomauttaa.

Lue lisää

  • koronavirus

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa