Ladataan ilmoitusta
Satakunta 12.3.2021 08:45

Satakunnan koronatilanne edelleen vaikea – Huittisissa tilanne on parantunut viime viikosta

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay
Minna Karru

Satakunnan koronavirustilanne on edelleen vaikea ja alue on selkeästi leviämisvaiheessa. Ilmaantuvuusluku on kuitenkin selkeästi laskussa, eilen se oli 133 / 100 000 asukasta / 14 vuorokautta. Viikko sitten ilmaantuvuusluku oli yli 200, kertoo tiedotteessa Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Koronatilanne on parantunut selvästi myös Huittisissa. Viimeisten 14 vuorokauden aikana tapauksia on ollut 7, joka merkitee ilmaantuvuuslukua 70. Viikkoa aiemmin Huittisten 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku oli 272.

–Koko Satakunnan tilanne on valtakunnallisesti neljänneksi hankalin Uudenmaan, Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen jälkeen. Kaikkiaan Satakunnassa on todettu 1300 tapausta. Tilanne on pahin Raumalla.

Tartunnanjäljitys Satakunnassa toimii Uusitalo-Seppälän mukaan tehokkaasti.

–Viime viikolla tartuntoja todettiin 158. Tartunnanlähde saatiin selvitetyksi 94 prosentissa tapauksista. Tartunnoista 48 prosenttia oli joko suoraan tai välillisesti saatu ulkomailta. Työperäisiä tartuntoja oli 49 prosenttia. Näistä valtaosa liittyi Rauman telakkaan,.

Torstaina kokoontunut Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä muistuttaa edelleen kaikkia työnantajia taukojen järjestämisestä ja maskien ja hygieniatoimien tarpeellisuudesta työpaikoilla. Etätöitä tulee suosia aina, kun se on mahdollista.

Ylilääkärin mukaan perheen sisäisiä tartuntoja oli viime viikon tapauksista 3 prosenttia. Pubista tuli viime viikolla varmuudella vain yksi tartunta. Lähipiiri selittää noin 9 prosenttia tartunnoista. Yksi tartunta saatiin kuntosalilta. Koulu- tai päiväkotitartuntoja ei todettu.

Satakunnassa on viikon kuluessa varmistettu vain yksi uusi muuntovirustapaus ja kaikkiaan näitä on Satakunnassa varmennettu kymmenen. Uuteen tapaukseen ei liity altistumisia tai leviämistä. Henkilön eristysaika on jo loppunut, Uusitalo-Seppälä sanoo.

Satasairaalassa on ylilääkäri mukaan yksi koronaviruspotilasta, teho-osastolla ei koronapotilaita ole. Perusterveydenhuollossa on osastohoidossa neljä koronapotilasta.

Rajoitukset ja suositukset Satakunnassa ennallaan

pysy_perhepiirissa_1920x1080_FIN.jpg
Pysy perhepiirissä -kampanjalla tähdätään koronaviruksen pysäyttämiseen.

–Satakunnassa ovat käytössä kaikki käytettävissä olevat viranomaissuositukset ja rajoitukset, muutoksia ei tullut, Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Petteri Lankinen toteaa tiedotteessa.

Rajoitukset ja suositukset voi lukea Satasairaalan verkkosivulta.

–Epidemian eteneminen riippuu meistä kaikista ja ratkaisevaa on, pystymmekö rajoittamaan kontakteja. Esimerkit naapurimaista osoittavat, että mikäli tilannetta ei saada hallintaan, ovat edessä pahemmat rajoitustoimet.

Satakunnan terveysviranomaiset ja kunnat ovatkin haastaneet kaikki satakuntalaiset mukaan yhteiseen Pysy perhepiirissä -kampanjaan, jolla tähdätään koronaviruksen pysäyttämiseen.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa