Ladataan ilmoitusta
Satakunta 9.4.2022 09:27

Satakunnassa edelleen runsaasti koronatapauksia

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Koronatapauksia on Satakunnassa edelleen runsaasti, mutta sairaalakuormitus on Satasairaalan tiedotteen mukaan kääntynyt laskuun.

Thl:n koronakartan perusteella ilmaantuvuusluku oli perjantaina 1428 / 100 000 asukasta / 14 vuorokautta.

–Todellinen ilmaantuvuus on kuitenkin selvästi suurempi, arviolta noin nelinkertainen, sillä diagnostiikkaa tehdään paljolti kotitestein kansallisen ohjeistuksen mukaisesti, sanoo tiedotteessa tartuntataudeista vastaava, infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

–Tartuntoja todetaan edelleen eritäin runsaasti joka puolella Satakuntaa ja altistua voi missä tahansa. Kahden viikon ilmaantuvuus ylittää yli 1000 tapausta miltei kaikissa

Satakunnan kunnissa.

Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on kääntynyt laskuun sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa.

–Suuri haaste on, että osastopaikat ovat muista syistä hyvin täynnä. Myös henkilökunnan sairastapaukset ja työtaistelutoimet aiheuttavat edelleen merkittäviä haasteita. Satasairaalassa on tällä viikolla jouduttu peruuttamaan suunniteltuja kiireettömiä toimenpiteitä kokonaistilanteen vuoksi.

Suosituksiin ei Satakunnassa ole tehty muutoksia. Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen yleinen maskisuositus purettiin Satakunnassa viikko sitten.

–Koska epidemiologinen tilannen on edelleen vaikea, voimassa on laaja maskisuositus, joka koskee yli 12-vuotiaita tilanteissa, joissa paljon ihmisiä on koolla ja etäisyyksiä ei voida pitää.

–Erityisen tärkeää on jatkaa maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä työskenneltäessä ja vierailtaessa.

Satakunnassa on yhden koronarokotteen saanut 88,6 prosenttia, kaksi rokotusta 86,7 prosenttia, kolme rokotusta on 63,4 prosentilla. Huittisten luvut ovat 88,1, 86,3 ja 65,2.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa