Ladataan ilmoitusta
Satakunta 11.10.2021 10:15

Ylilääkäri Uusitalo-Seppälä: "Altistuminen koronavirukselle on Satakunnassa mahdollista missä tahansa ihmisten parissa liikuttaessa"

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

–Satakunnan koronatilanne jatkuu vaikeana. Aktiivinen näytteiden otto, kattava rokotteiden ottaminen ja varotoimien noudattaminen on tärkeää, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiivistää tiedotteessa.

–Satakunnan koronatilanne on tällä hetkellä Suomen huonoin. Ilmaantuvuus on selvästi yli 200 / 100 000 asukasta / 14 vuorokautta. Altistuminen koronavirukselle on mahdollista missä tahansa ihmisten parissa liikuttaessa. Suurimmassa riskissä ovat luonnollisesti rokottamattomat tai vajaasti rokotetut, hän sanoo.

Satasairaalassa on nyt Uusitalo-Seppälän mukaan kaksitoista koronapotilasta, kaksi on teho-osastolla ja kymmenen vuodeosastolla. Lisäksi terveyskeskusten vuodeosastoilla on neljä koronapotilasta.

–Ehdoton valtaosa potilaista on ollut rokottamattomia. Joukossa on myös muutamia iäkkäitä, noin 80 vuotiasta tai vanhempaa, henkilöä, joiden rokotusvaste voi olla heikompi ja sen on todettu hiipuvan muuta väestöä nopeammin, ylilääkäri kertoo.

–Voit tehokkaasti suojautua vakavalta koronavirusinfektiolta ottamalla molemmat koronarokotteet. Samalla suojaat läheisiäsi ja työtovereitasi. Alle 12 vuotiaita lapsia suojataan parhaiten, kun heidän perheenjäsenensä rokotetaan. Erityisen tärkeää on, että kaikki sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevät ottavat rokotteet kattavasti. Vain rokotteiden avulla yhteiskuntaa pystytään avaamaan ja tilannetta normalisoimaan, Uusitalo-Seppälä sanoo.

Satakunnassa on voimassa koko väestöä koskeva laaja maskisuositus, lisää suosituksista Satasairaalan verkkosivulla.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa